Haberler

Soma'daki Maden Şehitleri Anılıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan baret takan gruptan detay-Basın açıklaması-Slogan atılması-Gruptakilerin yanlarında getirdikleri kömürü bakanlık girişine dökmesi Soma'daki maden şehitleri anılıyor- Halkevci Kadınlar, facianın birinci yılında Ankara'da protesto gösterisi yaptı- Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yürüyüş düzenlediANKARA/ Halkevci Kadınlar, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının birinci yılında protesto gösterisi düzenledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan baret takan gruptan detay-Basın açıklaması-Slogan atılması-Gruptakilerin yanlarında getirdikleri kömürü bakanlık girişine dökmesi Soma'daki maden şehitleri anılıyor- Halkevci Kadınlar, facianın birinci yılında Ankara'da protesto gösterisi yaptı- Kocaeli Üniversitesi öğrencileri yürüyüş düzenlediANKARA/ Halkevci Kadınlar, Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının birinci yılında protesto gösterisi düzenledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Selfinaz Karakuş, Soma'daki faciadan geriye, eşlerini, babalarını, kardeşlerini madende kaybeden kadınların öfkesinin kaldığını söyledi.Özel şirketlerin madenlerden el çektirilmeden yaralarının sarılmayacağını, acılarının dinmeyeceğini ifade eden Karakuş, şöyle konuştu: "Kömür tozlarının arasında yaşamlarını sürdürmeye çalışan, yakınları yerin altında çalışırken onların yüzlerine bulanmış kömür karasıyla birlikte ailenin, evin tüm yükünü emeğiyle taşıyan kadınlar, koskoca bir bilinmezliğe sürüklendi. Soma'da, Ermenek'te yitirilen canlar için hesap sormak ve tüm insanlar için yaşam hakkı güvencesi istemek en doğal hakkımız."Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakiler, yanlarında getirdikleri kömürü bakanlık girişine döktü.- Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinden yürüyüş Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencilerinden oluşan grup da facianın birinci yılı dolayısıyla rektörlük önünde toplandı. Sloganlar atarak yürüyüşe geçen öğrenciler, "Üniversite ayağa, Soma'nın hesabını sormaya" pankartı taşıdı.KOÜ Sosyal Tesisleri'ne kadar yürüyen öğrenciler, yanlarında getirdikleri mangal kömürüyle yere "Soma" yazdı.Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
title