Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Sivas, Tunceli ve Erzincan'da oturma eylemleri yapıldı Elazığ'da bir grup taşeron işçi, iş bırakma eylemi yaptı.

Sivas, Tunceli ve Erzincan'da, Soma'daki maden faciası nedeniyle oturma eylemleri yapıldı.

Sivas'ta KESK üyesi 50 kişilik grup, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü binası önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, Soma'da yaşamını yitiren işçilerin ailelerinin acısını paylaştıklarını söyledi.

İş kazalarını önlemek için yeterli güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirten Doğan, "Yaşanan bu olayı unutmayacak, güvenli iş ve insanca yaşam hakkımız için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

Grup, Doğan'ın açıklamasının ardından SGK İl Müdürlüğü binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Doğan ve beraberindeki sendika üyeleri, daha sonra, Sivas Devlet Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Meydanda kurulan çadırın önünde bir süre oturma eylemi yapan sendika üyelerine, bir grup üniversite öğrencisi destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup lise öğrencisi ise Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler için dua okudu.

Tunceli

Tunceli'de bir günlük iş bırakma eylemi yapan bazı kamu çalışanları ile lise öğrencilerinin aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş, Atatürk Mahallesi'nden Moğultay Mahallesi'ne kadar yürüdü.

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için Cumhuriyet Caddesi'nde saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, bir süre oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Tunceli Temsilcisi Azad Günderici, " Soma'da yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, ailelerine, yakınlarına, arkadaşlarına ve tüm işçilere başsağlığı diliyoruz" dedi.

Bu arada, Tunceli Adliyesi önünde buluşan bir grup avukat da Soma'daki maden faciası nedeniyle basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklaması metnini okuyan avukat Eren Özden Başkavak Gün, işçilerin ve ailelerinin yanında olmayı hukuki ve vicdani bir sorumluluk olarak gördüklerini söyledi.

Gün, "Hayatını kaybeden işçilerimizin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

Erzincan

Erzincan'da ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup, oturma eylemi yaptı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Erzincan Şubesi Başkanı Kemal Irmak, Soma'da yaşamını yitiren işçilerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Katılımcılar, açıklamanın ardından dağıldı.

Elazığ

Elazığ'da ise Karayolları 8. Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan bir grup taşeron işçi, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan Yol-İş Sendikası Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Kara, "Soma'da yitirdiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, başta acılı aileleri olmak üzere yakınlarına, sevenlerine, Türkiye Maden-İş Sendikası'na ve mensuplarına başsağlığı ve sabır, yaralı işçi kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" dedi.

İşçiler, basın açıklamasının ardından bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. - Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Erzincan Tunceli Sivas Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title