Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazasını protesto etmek için Giresun Valiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Gazi Caddesi'nde toplanarak yürüyüşe başlayan DİSK, KESK, TMMOB ve bazı sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan grup, slogan atarak kaldırım üzerinden Giresun Atatürk Stadı'na kadar yürüdü. Stadın önüne çevik kuvvet ekiplerinin barikat kurması üzerine grup burada bir süre oturma eylemi yaptı.

Ekipler, gruba valilik önünde basın açıklaması yapılamayacağı yönünde uyarıda bulundu. Grup üyelerinin, valilik önünde sessizce yürüneceğini ve basın açıklamasının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Giresun İl Müdürlüğü önünde yapılacağını bildirmesi sonucunda polis barikatı kaldırdı.

Valilik önünden slogansız geçen grup SGK İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Polis ekipleri ise müdürlüğün önünde grubun içeri girme ihtimaline karşı barikat kurdu.

Grup adına basın açıklaması yapan Bahar Ateş, sadece işçilerin değil tüm Türkiye halkının Soma'da hayatını kaybedenlerin anısını yaşatmak, yakınlarına başsağlığı dilemek ve acısını paylaşmak için iş yerlerinde, sokaklarda, meydanlarda bir araya geldiğini söyledi. - Giresun

Kaynak: AA / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Giresun Valiliği Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title