Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Kızıltepe’de 28 kuruluştan oluşan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Manisa Soma ilçesindeki maden kazası için açıklamada bulundu.

Kızıltepe'de 28 kuruluştan oluşan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazası için açıklamada bulundu.

Öter, Hububat Ticaret Merkezinde AA muhabirine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Sivil Toplum Kuruluşları olarak Kızıltepe halkı olarak tüm ülkemizi derinden üzen ve yaşanan kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Göçük altında kurtulmayı bekleyen işçilerden sevindirici haberlerin gelmesini temenni ediyoruz. Ayrıca hepimizin yüreğini, acıtan bu maden faciasının ortaya çıkış nedeni derinlemesine, en ince noktasına kadar araştırılmalıdır.İhmali kusuru olan varsa mutlaka gereken yapılmalıdır. Bu tür yerlerde çalışanların can güvenliği sağlamak için önceden gereken önlemler  alınmalı, Ölümler, acılar yaşandıktan sonra değil." - Mardin

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şerif Kızıltepe Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title