Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Güncelleme:

16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Taşköprü etkinlikleri ve kortej yürüyüşü iptal edildi.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Taşköprü etkinlikleri ve kortej yürüyüşünün, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden kazası nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Adana Devlet Tiyatrosu'ndan yapılan yazılı açıklamada,  Soma'daki maden faciası nedeniyle festival etkinliklerinde bazı değişiklikler olduğu belirtildi.

Tarihi Taşköprü üzerinde gerçekleştirilecek etkinlikler ile kapanış kortejinin iptal edildiği, festival programına göre bugün sahnelenmesi gereken Romanya'nın Passe-Partout Tiyatrosu'nun "Biz İkimiz" adlı oyununun ise yarına ertelendiği kaydedildi.

İlhan Şeşen, Aydan Şener, Burçin Bildik, Damla Cercisoğlu ve Ayça Tekindor'un başlıca rolleri paylaştığı Tiyatro Kedi'nin "Bana Esmeyi Anlat" adlı oyunun yarınki gösterimi de iptal edildi.

Açıklamada, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve ailelerine sabır diliyoruz" ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Devlet Tiyatroları Taşköprü Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title