Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Geçen yıl mayıs ayında Soma'da meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği maden faciasında eşi Recep Terzi'yi kaybeden Ayşe Terzi, facianın ardından taşındığı Saruhanlı ilçesinde 3 çocuğu ile birlikte acısını unutmaya çalışıyor.

Facia ardından işitme engelli kızı Elif (18), oğlu Fatih (22) ve diğer kızı Merve (16) ile birlikte Saruhanlı'daki yakınlarının yanına yerleşen 46 yaşındaki Ayşe Terzi, AA muhabirine, yetimleri ile birlikte hayata tutunmaya çalıştıklarını belirtti.

Eşinin son 3 yılı facianın yaşandığı maden ocağında tam 12 yıl boyunca yer altında çalıştığını söyleyen Terzi, "Eşim faciadan önce çalışmanın çok zorlaştığını söylüyordu. Ben de ona çalışma diyordum ama emekliliğine 5 ay kalmıştı. 5 ay daha dayanırım diyordu" dedi.

"Sebep olanlar cezasını çeksin"

"13 mayısta kötü haberini aldık" diyen Terzi, çok zorlu bir yaşamla başbaşa kaldığını şu sözlerle anlattı:

"Eşim madende can verdi. Üç çocuğumla yalnız kaldım. 18 yaşındaki kızım elif doğuştan duyma ve konuşma özürlü. Soma'da tanıdığımız yoktu. Mecburen Saruhanlı'ya taşındık. Eşim sağ çıksaydı Saruhanlı'ya yerleşip iş kuracaktı. 45 yaşında toprağa girdi, 3 çocuğum yetim, ben ise dul kaldım. Maddi ve manevi yardımlar bize de ulaştı. Ancak eşimin yıpranma parasını alamadık.

Facia nedeniyle ?300 ailenin canı yandı. Dava oluyor ama hep erteleniyor. Faciaya sebep olanların cezalarını çekmesini istiyoruz. Suçluların bir an önce cezalarını çeksin istiyoruz."

Terzi, faciada hayatını kaybeden madenci yakınlarına duyarlı vatandaşların yardım ettiğine değinerek, Saruhanlı'daki bir mobilya firmasının hediye ettiği mobilyalar için teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

Saruhanlı Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title