Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Faciayla ilgili rapor hazırlayacak kamu denetçisi (ombudsman) Makas ve beraberindeki 5 kişilik uzman heyet, facianın yaşandığı Eynez maden ocağında inceleme yaptı.

Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasıyla ilgili rapor hazırlayacak kamu denetçisi (ombudsman) Abdullah Cengiz Makas ve beraberindeki 5 kişilik uzman heyet, facianın yaşandığı Eynez maden ocağında inceleme yaptı.

Makas ve beraberindeki heyet, Soma'daki ziyaretlerinin ardından, facianın yaşandığı Soma Kömürleri AŞ'ye ait Eynez Maden Ocağı'na geçti.

Ocağın İşletme Müdürü Ali Haydar Sakik, heyettekilere, şunları anlattı:

"Basında herkes birçok şey konuştu. Kimileri doğru, kimileri biraz daha doğruya yakın ama şunu bilmek gerekir ki Türkiye'de madencilik işletmesindeki iş güvenliği anlamında, en ileri işletmelerden biri burasıdır. İş güvenliği zafiyatı olması mümkün değil. Çünkü çok geniş bir kadroyla çalışıyoruz. Burada 8 uzman, 2 iş yeri hekimi, iş güvenliği birimi, her vardiyada 3'er mühendis, 2 tekniker, bir vardiya amiri, bir başçavuş ve bir çavuş şeklinde organizasyonumuz vardı. Olayın nasıl olduğunu biz de bilmiyoruz. Mevzuat anlamında eksiklik yok mudur, vardır. Hem de çok büyük eksikliklerimiz var. Onları gidermek için görüşümüze başvururlarsa, elimizden gelen yardımı yapmaya da hazırız."

Daha sonra basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Makas ve beraberindeki heyet, facianın yaşandığı maden sahasında inceleme gezisi yaptı.

Heyet, Soma'daki temaslarını yarın da sürdürecek. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Cengiz Eynez Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title