Haberler

Soma'daki Maden Faciası

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Güral, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Simav'a geldi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral ve beraberindeki heyet, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla Simav'a geldi.

Güral ve beraberindeki heyet, ilk önce İlçe Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran'ı ve Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ı ziyaret etti.

Güral, yaptığı açıklamada, Soma'daki elim kazanın Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi.

Kazadan tüm kurum ve bireylerin ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Güral, "Bu kadar büyük bir kazanın ardından iyi bir durum değerlendirilmesi yapılıp, bundan sonraki süreçte ne gibi çalışmalar yürütülebilir, onların masaya yatırılması gerekmektedir. Ayrıca hayatını kaybeden işçi kardeşlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine de sahip çıkmalıyız" dedi.

Karaboran da kazanın ilk gününden itibaren devletin kazazede ailelerini yalnız bırakmadığını ve bundan sonrada elinden gelenin en iyisini yapacağına bildirdi.

Güral, daha sonra Simav Belediye Başkanı Özkan'ı da makamında ziyaret ettikten sonra işçilerin ailelerini de ziyaret etti. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Nafi Güral Kütahya Simav Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title