Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ziyaret etti İslam: "Artık sizin vekiliniz Başbakan" Şehit madenci Dursun Demircan'ın eşi Figen Demircan: "Tek isteğim eşimin hakkının kalmaması. Bir hafta önce hastaneye kaldırdım eşimi, gazdan zehirlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden  maden işçilerinin ailelerini ziyaret etti.

Beraberindeki yetkililerle işçilerden Dursun Demircan'ın Kırkağaç'taki evine gelen Bakan İslam, Demircan'ın eşi Figen Demircan ve çocukları Emre ve İbrahim'le sohbet etti.

Oldukça bitkin olduğu görülen Figen Demircan, "Tek isteğim eşimin hakkının kalmaması. Müfettişler dahil ihmali olan kimse cezalandırılmaları. Denetlemeye geliyorlar ama içeri giren yok. Bir hafta önce hastaneye kaldırdım eşimi, gazdan zehirlendi. Üç gün sonra ölüsü geldi" dedi.

İslam, madencinin eşine Demircan'ın madenci arkadaşlarının dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini ve her şeyi anlattıklarını söyleyerek, "Bundan sonra sizin vekiliniz Başbakan artık" diye konuştu. İslam, konuyla ilgili yargısal sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını dile getirdi.

İslam şehit maden işçilerinin çocuklarına burs vermek isteyen okullarla da gerekli protokollerin yapıldığını belirterek yaşları gelince bu protokoller çerçevesinde işçi çocukların bu okullarda burslu okumalarını sağlayacaklarını kaydetti.

-"Üç gün önce zehirlenmişlerdi"

Bakan İslam daha sonra şehit madenci İsmail Coşkun'un ailesini ziyaret etti.

İsmail Coşkun'un eşi Hüsniye Coşkun, yeni doğan bebeği İsmail Berkay'ın solunum sıkıntısı nedeniyle İzmir Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda olduğunu belirterek Bakan İslam'dan yardım talep etti.

Hüsniye Coşkun da maden ocağında ihmal olduğunu savunarak "Cumartesi günü İsmail zehirlenme geçirdi, tahlil de yapıldı aslında o bilgilerin çıkması lazım" dedi.

Bankaya kredi borçlarının olduğunu belirten Coşkun, eşinin iş dokümanına "işçi" yazıldığını ancak eşinin "usta" olarak görev yaptığını anlattı.

Bakan İslam, hastane yetkililerini arayarak bebek hakkında bilgi aldı ve gereğinin yapılmasını istedi.

"İsmail hiç vefat etmemiş gibi onun maaşı bu eve girecek" diyen İslam, yeni doğan bebeğin önce nüfusa kaydedilmesi gerektiğini, eş ve çocuklar üzerinden maaş alacaklarını dile getirdi.

İslam, şehit madencinin 1 yaşındaki oğlu Halil ile de ilgilendi.

Coşkun Ailesi, merhum İsmail Coşkun'un küçük kardeşi Recep için de iş istedi.

Şehit madencinin oğlunun doğum gününe katıldı

Ayşenur İslam, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Mehmet Yavaş'ın oğlu Barış Yavaş'ın doğum günü kutlamasına katıldı.

Kırkağaç'taki Havuz Cafe'de okul arkadaşları tarafından düzenlenen doğum gününde 16 yaşına giren Barış Yavaş'ı tebrik eden İslam'a Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da eşlik etti.

Okul arkadaşları ile doğum günü pastasındaki mumları üfleyen Barış Yavaş'a Bakan İslam da cumhuriyet altını hediye etti.

İslam, Yavaş'ın okul arkadaşlarına aralarındaki dayanışma için teşekkür ederek, "Hep böyle el ele olun inşallah" dedi. - Manisa

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Coşkun Ayşenur İslam Kırkağaç Soma Politika Güncel Haberler

title