Haberler

Soma'daki Maden Faciası

İzmir Bağımsız milletvekilleri Günay, Kalkan ve İşbilen, Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti Günay: Türkiye 2014 yılında bu kadar tedbirsizliği, dikkatsizliği, bu kadar insan yaşamına özensizliği hak etmiyor ve kaldıramıyor"

İzmir Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay, Erdal Kalkan ve İlhan İşbilen, Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti.

Milletvekilleri Günay, Kalkan ve İşbilen, Soma'daki faciada hayatını kaybeden işçilerin mezarlarına su verip, vatandaşların bıraktığı notları okudu.

Ertuğrul Günay, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Soma'da dünyanın en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını anımsatarak, üzgün olduğunu dile getirdi.

Günay, şehit madenciler için "Bizim dünyamızı aydınlatmak ve ısıtmak için hayatları boyunca karanlıkta yaşadılar, inşallah son mekanları aydınlık olur" dedi.

Yaşananın kaza boyutlarını aşan bir olay olduğunu savunan ve alınacak tedbirleri yakından takip ettiklerini belirten Günay, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini vurguladı.

İşçilerin, emekçilerin haber olması için topluca ölmeleri gerekmediğini söyleyen Günay, şöyle konuştu:

"400'den fazla çocuk babasız, 300'den fazla kadın sevgilisiz, eşsiz, kardeşsiz, evlatsız kaldı. Bütün bunlar gerçekten çok büyük bir derstir. Türkiye 2014 yılında bu kadar tedbirsizliği, dikkatsizliği, bu kadar insan yaşamına özensizliği hak etmiyor ve kaldıramıyor."

Öte yandan Manisa'da görev yapan bir grup polis, Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki engelli yüzücüler de şehitliği ziyaret etti. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Ertuğrul Günay İlhan İşbilen İzmir Soma Yerel Haberler

title