Haberler

Soma'daki Maden Faciası

New York Türk Film Festivali'nin ilk günkü geliri, Soma için oluşturulan fona bağışlandı.

New York Türk Film Festivali'nin ilk günkü geliri, Soma'daki maden kazası için oluşturulan yardım fonuna bağışlandı.

Amerikan Türk Cemiyeti'nin sanat ve kültür kolu "Moon and Stars Project"in düzenlediği New York Türk Filmleri Festivali, 2013 yılında Oscar aday adayı Kelebeğin Rüyası'yla başladı. Chelsea'daki SVA Theatre'a ait salonda gerçekleştirilen filmin gösterimi öncesinde, faciada hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Kelebeğin Rüyası adlı filmden elde edilen gelir, Türk Hayırseverlik Fonu'nun Soma için oluşturduğu "Afet Yardım Fonu"na bağışlandı. Festivalin ilk günü itibarıyla toplanan yardımın 55 bin dolar civarında olduğu öğrenildi.

Filmin başrol oyuncularından Mert Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin Zonguldak'taki iki şairin gerçek hikayesini anlattığını belirterek, "Benim için iki şairin hatırlanmasına vesile olmak, bir şairi canlandırmak gurur verici" dedi. Fırat, "Soma'da kömür madeninde meydana gelen kazayla filmin gösteriminin aynı zamana rastlaması beni biraz üzdü ama bir yandan da farkındalık yaratması açısından önemli" diye konuştu.

Festival, 25 Mayıs'a kadar devam edecek. Soma'daki maden kazası nedeniyle festival için yapılması planlanan resepsiyon ise iptal edildi.

Festival boyunca gösterilecek filmler ise, şu şekilde sıralanıyor:

"Kelebeğin Rüyası, Ferah Feza, Yozgat Blues, Benim Çocuğum, Umudun Kızları, Mavi Dalga, Yabancı, Sev Beni ve Zerre." - New York

Kaynak: AA / Güncel

Mert Fırat New York Chelsea Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title