Haberler

Soma'daki Maden Faciası

CHP, örgütlerine gönderdiği genelge ile Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle yakından ilgilenmesini istedi.

CHP'den yapılan açıklamada, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Genel Sekreter Gürsel Tekin imzasıyla, il başkanlarına bir genelge gönderildiği belirtildi.

Soma'da şu ana kadar resmi rakamlara göre 300'e yakın emekçinin hayatını kaybettiği vurgulanan genelgede şunlar kaydedildi:

"Kömür ocağında hayatını kaybeden  şçi kardeşlerimiz yurdumuzun dörtbir yanında toprağa verilmektedir. Hala toprak altında bulunan ve daha sonra ocaktan çıkarılacak olanlar da bulundukları yerde veya memleketlerinde defnedilecektir. Toprağa verilmek üzere, ilinize ve ilçenize gönderilecek olan emek şehidi kardeşlerimizin başta defin işlemleri olmak üzere, aileleriyle yakından ilgilenmeniz, elinizden gelen her tür desteği vermeniz ve defin işlemiyle birlikte isimlerini Genel Merkezimize bildirmeniz gerekmektedir. Bilgi ve gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Gürsel Tekin Tekin Bingöl Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title