Haberler

Soma'da Tarla Okulu Eğitimleri Başladı

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan 2014 yılı 'Çiftçi Tarla Okulu' eğitimleri Soma'da ilk olarak başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmaya başlanan 2014 yılı 'Çiftçi Tarla Okulu' eğitimleri Soma'da ilk olarak "Cenkyeri" beldesinde başladı.

Tarımda üretim verimliliğini ve kaliteyi arttırmak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından projelendirilen ve uygulamaya koyulan 'Çiftçi Tarla Okulu' Soma'da 43 çiftçi ile eğitimlerine başladı. Soma Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Kaya, Cenkyeri Beldesi'nde gerçekleştirilen 2014 yılının ilk eğitiminde yaptığı konuşmada "Ülkemizde bitki sağlığı uygulamalarında çiftçi eğitimlerine yeni bir vizyon ve ivme kazandırmak amacıyla Bakanlığımızca yaygınlaştırılmaya çalışılan 'Çiftçi Tarla Okulu' çalışmaları, Soma'da ilk olarak 2014 yılında uygulanmaya başlandı. Çiftçi Tarla Okulu Projesi ile 2014 yılında çiftçileri kendi tarlasının uzmanı yaparak, üretimde verimliliği ve kaliteyi artırmak ve yönetim becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır. Çiftçi Tarla Okulu ile Zeytinde ilk olarak Gübreleme ve budama teknikleri, entegre mücadelenin hedefleri, toprak analizi için örnek alımı ve doğru bitki beslemenin nasıl yapılacağı anlatılarak çiftçiler bilgilendirilmesi sağlandı. Çiftçilerimize anlatılan konular, aynı zamanda hava koşullarının uygun olduğu zamanda uygulamalı olarak da sahada gösterilecektir" dedi.

"İLK OLARAK ZEYTİN EĞİTİMİ"

Tarla Okulu'nun 2014 yılı ilk eğitimlerinin Cenkyeri Beldesi'nde gerçekleştirildiğini, Kızılören köyünde ise "Kiraz" konusunda Tarla okulu açıldığını belirten Kaya "İlk eğitim Zeytin yetiştiriciliği konusunda yapıldı. Cenkyeri beldesindeki eğitimde üreticilerimize teknik personelimiz tarafından Zeytin yetiştiriciliği, budama teknikleri ve Gübreleme konularında bilgiler verildi. Proje kapsamında bütün yıl boyunca belli zamanlarda Tarla Okulu eğitimlerinin devam edeceğini, Tarla Okulu'na devamlılık gösteren üreticilere eğitimler sonunda Katılım belgesi verilecek" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title