Haberler

Soma'da Özelleştirmeye Tepki

Soma termik santralinin özelleştirilmesi kararının resmen alınması sonrasında Tes-İş Sendikası’ndan bir açıklama yapıldı.

Soma termik santralinin özelleştirilmesi kararının resmen alınması sonrasında Tes-İş Sendikası'ndan bir açıklama yapıldı.

Sendika Başkanı Bedri Demiraslan, bu mücadelede tek istediklerinin tüm Soma'nın kenetlenmesi olduğunu belirterek "Çünkü sonuçta Somalı olarak bu işten hepimiz zararlı çıkmak istemiyorsak, nakliyecisi ile otobüsçüsü ile esnaf odaları ile açıkçası tüm Soma halkı olarak bu işin peşinde olmamız kendi menfaatimizedir" dedi.

Tes-İş Sendikası Başkanı Bedri Demiraslan, yönetim kurulu ile birlikte santralin özelleştirilmesi kararının ardından bir açıklama yaptı. Ankara'da özelleştirmelerin açıklanmasının ardından girişimlerde bulunduklarını aktaran Demiraslan, şöyle konuştu: "İlçemizde bu gazetelerin haber yaptığı tarihlerde biz Tes-İş Sendikası Soma Şubesi yönetim kurulu olarak sayın Bakan Mehmet Şimşek'in beyanatları neticesinde konuyu görüşmek üzere genel merkezimizin bulunduğu Ankara'daydık, yerel basınımızda çıkan bu haberlerden Ankara dönüşü 20 Ağustos 2014 Çarşamba sabahı haberdar olduk."

"ÖZELLEŞTİRMEYE HİÇBİR ZAMAN SESSİZ KALMADIK"

Tes-İş Sendikası Soma Şubesi olarak bu konularda hiçbir zaman sessiz kaldıklarının söylenemeyeceğini anlatan Demirarslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Tes-İş yönetimi olarak bugüne kadar özelleştirme politikalarına karşı her zaman dik duruşumuzu sergiledik. Gerek 1 Mayıslar gerek diğer sendikaların basın açıklamalarında her zaman gereken desteği vermiş bulunmaktayız. 2012 yılında Kütahya'da, 2013 yılında İzmir'de, 2014 yılında Ankara ve Yatağan'da özelleştirme politikalarına karşı, şubemizin tüm kurulları ve üyelerimizle alanlardaydık.

Özelleşme ile ilgili Soma Termik Santralinin esamesi okunmazken biz yönetim kurulu ve işyeri temsilcilerimizle 2011 yılında ilçemiz pazar yerinde pazarcı esnafımıza el ilanları ve özelleştirme karşıtı poşetler dağıttık."

Tes-İş Sendikası yöneticileri olarak özelleştirmenin peşkeş ve talan olduğunu Soma'da yaşayan tüm esnaf ve işçiye söylediklerini anlatan Demirarslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan mağdur olacaklarını yıllardır her platformda dile getirmekten hiçbir zaman kaçınmadık. Bizleri sessiz kalmakla itham edenlere şunu belirtmek isteriz ki; daha düne kadar bu konu ile ilgili ne Resmi Gazete, ne Eüaş Genel Müdürlüğü'nden, resmi bir yazı, ne de üst kuruluşumuz Tes-İş Genel Merkezi'nden ve Türk-İş tarafından tarafımıza yazılı ve sözlü bir bilgi belge olmadan siz değerli basın mensuplarının karşısına geçip nasıl bir demeç vermemiz gerekirdi."

Seaş'ın özelleşmesi ile ilgili yasal sürecin 20 Ağustos 2014 tarihinde 29094 sayı ile açıklandığını anlatan Demirarslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, Bursa'da, Kütahya'da, Ankara'da, İzmir ve Yatağan'da kar kış demeden eylem yaptık. Biz, bu mücadeleyi tüm üyelerimizle sonuna kadar sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu mücadelede tek isteğimiz tüm Somanın kenetlenmesidir. Çünkü sonuçta Somalı olarak bu işten hepimiz zararlı çıkmak istemiyorsak, nakliyecisi ile otobüsçüsü ile esnaf odaları ile açıkçası tüm Soma halkı olarak bu işin peşinde olmamız kendi menfaatimizedir." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Şimşek Tes İş Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title