Haberler

Soma'da, Orman Yangınlarındaki Zarar Bu Yıl Geriledi

Coğrafi konum itibari ile yarısından fazlası ormanla kaplı olan Manisa’nın Soma ilçesinde, orman yangınlarındaki zararın geçen yıllara oranla bu sene daha düşük olduğu bildirildi.

Coğrafi konum itibari ile yarısından fazlası ormanla kaplı olan Manisa'nın Soma ilçesinde, orman yangınlarındaki zararın geçen yıllara oranla bu sene daha düşük olduğu bildirildi.

76 bin hektar üzerinde yer alan Soma'da 39 bin hektara yakın ormanlık alan olduğunu kaydeden Orman İşletme Şefi Gökhan Şahin, "Geçtiğimiz yıl 32 orman yangını meydana geldi ve 14 hektara yakın ormanlık alan zarar gördü. Bu sene ise 8 yangın sonucu 2.3 hektar alan zarar gördü. Soma yoğun ormanlık alanı üzerinde yer almasına rağmen yangın sayısının bu kadar düşmesinde yaptığımız çalışmaların rolü büyük. Bu sene orman yangınları ile mücadele kapsamında Alo 177 Orman Yangın İhbar hattını vatandaşlara iyi benimsettik. Bunu da okullarda ve köylerde yaptığımız bilgilendirme toplantıları ile sağladık. Vatandaşlarımız duyarlı hale geldikçe daha az orman yangını meydana geliyor." dedi.

2 GÖZETLEME KULESİNDE YANGIN SENSÖRLÜ KAMERALAR VAR

Soma Orman İşletme Şefliği olarak 2 ilk müdahale, 1 dozer, 1 treyler ve 47 personel ile orman yangınlarına karşı özverili şekilde mücadele etiklerini vurgulayan Şahin, "Soma'da bulunan iki gözetleme kulemizde 24 saat boyunca gözlem yapılıyor. Kulelerde yer alan dumanı sezen hassas kameraların yanı sıra personellerle yangın noktalarında oluşan dumanlar sezilerek anlık olarak rapor veriliyor ve anında yangına müdahale edilmesi sağlanıyor." ifadelerini kullandı. Orman yangınlarında Soma'da bulunan kamu kurumlarının desteklerinin büyük olduğunu kaydeden Şahin, Ege Linyitleri İşletmesi ve SEAŞ Genel Müdürlüğü'nün kendilerine gerek araç gerek itfaiye olarak her zaman destek verdiğini sözlerine ekledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökhan Şahin Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title