Haberler

Soma'da 'Madenciler Vakfı' Önerisi

Soma'da 13 Mayıs günü yaşanan maden felaketinin ülke açısından çok acı bir tecrübe olduğunu belirten Soma Kömür Üreticisi ve Satıcıları Derneği Başkanı Nadirhan Hızlı, 'Soma Madenciler Vakfı' kurulması önerisinde bulundu.

Soma'da 13 Mayıs günü yaşanan maden felaketinin ülke açısından çok acı bir tecrübe olduğunu belirten Soma Kömür Üreticisi ve Satıcıları Derneği Başkanı Nadirhan Hızlı, 'Soma Madenciler Vakfı' kurulması önerisinde bulundu.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Hızlı, "Tarihimizin en büyük maden faciasında 301 arkadaşımızı, ağabeyimizi, kardeşimizi, evladımızı, eşimizi kaybetmenin acısıyla yüreğimiz derinden yaralandı. Kadın erkek, tüm Soma olarak gözyaşlarımız sel oldu aktı. Facianın yaşandığı günden itibaren devletimizin varlığını ilçemizde hep hissettik. Günler geçtikçe yaraların sarılmaya başlandığını gördük ve mutlu olduk. Tüm Türkiye'nin kalbinin Soma için attığına şahit olduk. Yardım için karınca kararınca Soma dışından arabasının bagajına 3 koli su ve paketlerce gıda maddesini alıp gelen yüzlerce insanımıza müteşekkir olduk. Kazanın yaşandığı ilk günden itibaren Soma şubesi ile birlikte Kızılay'ın ve AFAD'ın canla başla çalışmasına, yetim kalan 432 çocuğumuza devletin kucak açmasına tanık olduk. Yaralar sarılmaya devam ediyor, devletimiz burada. Devamında madenden sağ olarak çıkan kardeşlerimiz için ve Soma'daki diğer madenlerde çalışan kardeşlerimiz için gerekli çalışmaların yapılacağına inancımız tamdır." dedi.

MADENCİLER VAKFI KURULMASI İLERİSİ İÇİN IŞIK OLACAKTIR

Bu facianın ülke olarak zor anlarda tek yumruk olma ve birlikteliğin güçlenerek devam etmesi anlamında her kesimi memnun ettiğini belirten Hızlı, "İleride bu tür üzüntülere merhem olacak tedbirlerin başında ivedilikle bir vakfın kurulması düşüncesi bizlerde hasıl olmuştur. En kısa sürede ilçemizde 'Soma Madenciler Vakfı'nın kurulması, ilerisi için de yaşanabilirliği bulunan karanlık günlere de bir ışık olacağı kanısındayız. Yaşadığımız bu facianın başka bir boyutu ise, Soma ekonomisinin de yara almış olmasıdır. Ekonomimizin büyük yıkıma uğramaması için Soma işçisi, işvereni ve esnafı Soma için, Soma'nın geleceği için el birliği ile çalışılması lazım gelmektedir. Bu facia hakkındaki görüşlerini, sıkıntılarını ve ekonomik öngörülerini devlet büyüklerine anlatan oda yönetim kurulu başkanları ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına bu süreçte şahit olduk olmaktayız. Bu gibi girişimlerde derneğimiz adına gerekli katılım sağlanmakta ve süreç iyi bir şekilde takip edilmektedir. Önümüzdeki günlerde Soma olarak yapılan girişimlerin her kesimi tatmin edecek bir şekilde Soma'mıza geri kazanım olarak döneceği kanısındayız. Bunun yanında Soma'mızda faaliyet gösteren bazı bankaların yapmış oldukları taksit ötelemeleri Soma'mızdaki ticari işletmeleri bir nebze olsun rahatlatmıştır. Bu süreçte devletimizin de Soma'da faaliyet gösteren ticari işletmelere KOSGEB aracılığı ile kredi çıkartması bizleri memnun etmiştir. Bu süreçte emeği geçen herkese derneğimiz adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Kömür madenlerinde üretimin azalması sonucu kömürcü ve nakliyeci esnafının da bundan olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Soma Kömür Üreticisi ve Satıcıları Derneği Başkanı Nadirhan Hızlı, önce iş güvenliği ve sonrasında madenlerin sağlıklı şekilde tekrar üretime açılmasını arzu ettiklerini söyledi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Soma Kömür Kızılay Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title