Haberler

Soma'da Maden İşçilerinden Taşeronlaşmaya Karşı Eylem

Manisa’nın Soma ilçesinde, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi tarafından taşeronlaşmaya karşı eylem düzenlendi.

Manisa'nın Soma ilçesinde, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi tarafından taşeronlaşmaya karşı eylem düzenlendi.

Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında sendika önünden AK Parti İlçe Teşkilatı önüne yürüyen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkezi yöneticileri Vedat Ünal, H. Hüseyin Yıldız, Ege Bölgesi Şube Başkanı Ali Gökmen ve çok sayıda işçi burada bir açıklama yaptı. Ege Bölgesi Şube Başkanı Ali Gökmen, 22 Haziran'da Türk İş'in Soma'da yapacağı mitinge işçilerin katılımının önlenmesi için telefonlarla aranarak tehdit edildiğini öne sürdü. Gökmen, "Biz özelleştirmeye hayır demek için buradayız. İş cinayetleri bitsin diye buradayız. Kamulaştırma için buradayız. Çocuklar babasız kalmasın diye buradayız. Hani siz fıtrat diyorsunuz ya ama biz şunu çok iyi biliyoruz. 1984 yılında üretime başlayan ve 2006'da rödovans ile devredilen Eynez Karanlıkdere ocağımızda bu süre içersinde yalnızca bir arkadaşımız ölmüştür. İşte bu ocakların devlet eliyle ve güvenlik içinde işletilmesinin sonucudur" diye konuştu.

Yaşanan facia ile ilgili sendikayı hedef gösterenlere de seslenen Gökmen, "Çalışma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Migem'in hiç mi suçu yok. Buraları denetleyen iş müfettişlerinin, patronların hiç mi suçu yok. Suçlu özelleştirmeyi, taşeronlaştırmayı savunanlarındır. Bir daha haykırıyoruz. Soma'da yeniden barışı tesis etmenin yolu, Soma'da yaraların sarılmasının tek yolu, üreten Soma'nın hak ettiği gülen yüzlü insanlar var edebilmenin tek yolu kamulaştırmadır. Bilin ki içinde kamulaştırmayı barındırmayan çözüm önerileri yalnızca ve yalnızca aldatmaktır. Açıklamamıza katılan herkese teşekkür ediyor, bütün Soma'yı 22 Haziran Pazar günü yapacağımız mitinge davet ediyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler sendika binasına döndüler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title