Haberler

Soma'da Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Gedizli 10 İşçiden 9'unun Cenazesi Toprağa Verildi

Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Gedizli 10 işçinin cenazesi bugün toprağa verildi.

Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden Gedizli 10 işçinin cenazesi bugün toprağa verildi.

Bu gün gece geç saatlerde Gediz ilçesine getirilen cenazeler, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra 7 ayrı noktada toprağa verildiler.

Ölen işçilerden İsmail Kalkan'ın, Mehmet Gülşen'in ve İlyas Kertik'in cenazeleri Gökler Kasabasındaki mahalle mezarlıklarına yakınları ve kasaba halkı tarafından defnedilirken, Süleyman Ulusoy'un Altınkent Köyünde, Şerif Genç'in Gümüşlü Köyünde, Yahya Aypak'ın Çomaklar Köyünde ve İsmail Gürpınar'ın cenazesi de Kayacık Köyünde tüm sevenleri tarafından köy mezarlıklarına defnedildiler.

İlçeye geç getirilebilen Numan Kandemir'in cenazesi ise ilçe merkezi Muhipler Mahallesi Camisinde bu gün ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Gediz Çeltikçi Köyü doğumlu olan Ahmet Vural'ın cenazesinin Soma'da toprağa verileceği bildirilirken, Gökler Kasabasından Talip Özten'in cenazesinin ise henüz ilçeye getirilemediği öğrenildi.

25-44 yaş arası genç işçilerin yeraltında hayatlarını kaybetmesi, başta cenaze yakınları olmak üzere tüm bölge halkı arasında büyük bir çöküş ve sarsıntı meydana getirdiği gözlendi.

İlçede bayraklar yarıya indirilirken, bazı vatandaşlar tüm işçilerin ölümünden derin üzüntü duyduklarını ifade ettiler.

Ölen 44 yaşındaki evli ve 2 çocuk sahibi Şerif Genç'in Gümüşlü Köyündeki ağabeyi Necati Genç (47), kardeşinin çeşitli işyerlerinde çalıştığını, son 5 yıldan beri de Soma'daki madende çalıştığını ve beklenmedik bir kaza sonucu kardeşini kaybettiğini söyledi.

Gümüşlü Köyü Camisi önüne getirilen Şerif Genç'in cenazesi, kalabalık bir halk topluluğu tarafından kılındıktan sonra köy mezarlığında defnedildi.

Taziye için köye gelen vatandaşlar, madende hayatını kaybeden işçiler için derin üzüntü duyduklarını belirterek, ölenlere Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dilediler.(MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınkent ulusoy Gediz Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title