Haberler

Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral

Soma'nın Yırca Mahallesine kurulması planlanan termik santralin başka bir alana yapılması kararı, mahalle sakinlerince sevinçle karşılandı.

Soma'nın Yırca Mahallesine kurulması planlanan termik santralin başka bir alana yapılması kararı, mahalle sakinlerince sevinçle karşılandı.

Yırca Mahalle Muhtarı Mustafa Akın, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatarak, santralin mahallelerine yapılmaması için gerekli hukuki ve fiziki mücadeleyi verdiklerini kaydetti.

Termik santral için 6 bin ağacın kesildiğini hatırlatan Akın, "Onların zarar ve ziyanını karşılamak için hukuki süreç devam edecek. Mutluyuz, sevinçliyiz. Yaptığımız mücadelenin boşa olmadığı, insanların boşuna direnmediği dün itibarıyla netleşti" dedi.

Termik santralin zararını en iyi bilen, yaşayan ve çilesini çekenlerin Yırcalılar olduğunu anlatan Muhtar Akın, "Şirket burada kendiliğinden gitmiş değil. Dünkü Danıştay kararından sonra basın açıklaması yapmışlar. Sanki kendiliğinden gitmiş havası yaratmak istiyorlar" ifadesini kullandı.

Danıştay'ın gerekçeli kararını beklediklerini dile getiren Akın, hem avukatların hem de Greenpeace üyelerinin gelecek hafta Yırca'ya geleceğini, Yırca'da ağaçların kesildiği alana fidan dikeceklerini belirtti.

Karara sevindiklerini belirten Yırca Mahallesi sakinlerinden Ayşe Ürüncü, "Biz şu an çok mutluyuz, sevinçliyiz. 6 bin ağaç kesildi, o ilk gün greyderlerin ağaçları indirdiğini asla unutamayız. Burada her zaman tarlamızın kenarından geçerken içimizde yaşayacağız ama şu an çok sevinçliyiz. Yargı bizden tarafa karar verdi. Herkese çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akın Danıştay Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title