Haberler

Soma'da İşçilerden Sessiz Anma Yürüyüşü

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından madenciler sessiz yürüyüş düzenleyerek, dua etti.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından madenciler sessiz yürüyüş düzenleyerek, dua etti.

13 Mayıs 2014 Salı günü Soma Kömür İşletmeleri A.Ş'de meydana gelen maden faciasında yakınlarını, arkadaşlarını, babalarını, eşlerini kaybeden Somalılar, Beşyol mevkiinde bir araya geldi. Siyasiler, sivil toplum kuruluşları, maden çalışanları ve hayatını kaybeden madencilerin yakınları, ellerinde Türk bayrakları, başlarında baretler ve karanfillerle Cengiz Topel Meydanı'na kadar sessizce yürüdü. Meydanda hayatını kaybeden madenciler için yoklama alındı. Her madenci için bir baret ve karanfil Atatürk büstü önüne bırakıldı. Adı okunan madenci şehidi için meydanda toplanan kalabalık, "burada" yanıtını verdi. Programın sonunda İlçe Vaizi Emin Yıldırım tarafından dua edildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, yaşanan felaketi provoke etmek isteyenlere kucak açmayan ve onlara fırsat vermeyen madenci ailelerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, gelişmeler konusunda çalışanların aydınlatılmaya devam edileceğini söyledi. Atçı'nın konuşması esnasında fenalaşan ve baygınlık geçiren bir madenci yakınına ilk müdahale orada bulunanlar tarafından yapıldı. Kısa sürede kendine gelen madenci yakını sinir krizi geçirdi. Orada bulunan madenciler ve çocukları tarafından sakinleştirilen bayan, ambulansta müşahede altına alındı. Kaymakam Atçı, olay sonrasında sorunları olan madenci yakınlarından bireysel olarak taleplerini iletmelerini istedi. Atçı, yaşadıkları sorunların giderilmesi için yerel idare olarak gerekli çalışmaların yapılacağını belirterek, meydanda bulunan kalabalığa teşekkür etti.

Olaysız, alkışsız ve slogansız bir şekilde maden şehitleri için yürüyen ve dua eden maden işçileri ile yakınları daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bahattin Atçı Soma Kömür Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 25 Nisan günün maçları nereden izlenir?
title