Haberler

Soma'da Çocuk Olmak" Fotoğraf Sergisi Açıldı

Amatör fotoğraf gönüllülerinin eğitim verdiği 68 Somalı çocuğun çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, 8 Şubat'a kadar Caddebostan Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Soma'daki maden kazasından sonra amatör fotoğraf gönüllülerinin bölgede yaşayan çocukların travmalarını hafifletmek amacıyla eğitim verdiği 68 Somalı çocuğun çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Caddebostan Kültür Merkezi'ndeki (CKM) serginin açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu çocukların toplumun geleceği olduğunu ifade ederek, "Çocuklar dünyaya nasıl bakıyorsa inanın gelecekte çok büyük Türkiye'ye sahip olacağız. Onların gözlerindeki ışık, bizim gelecekteki ülkemizin aydınlığıdır" dedi.

Nuhoğlu projede emeği geçenlere de teşekkür etti.

Soma Kız Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencilerinden Gamze Yardım da " Soma'da çocuk olmak kolay değil. Maden kazasından sonra yaşananları herkesin kaldıracağını düşünmüyorum. Kazadan sonra bu proje ile mutluluk duydum. Projeye biraz geç katıldım ama bizlere öğretilenlerle çok güzel kazanımlarım oldu. Billboardlarda kendi resimlerimi görünce mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Proje Koordinatörü Aysun Hürol, serginin 21 Şubat'ta Soma'da, 19 Mayıs'ta Eskişehir ve ardından 23 Nisan'da da İzmir'de açılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Soma Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Psikolog Fatih Akalın, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'na verdiği destekten dolayı madenci heykeli hediye etti.

Daha sonra amatör fotoğrafçılar tarafından 6 haftalık eğitim verilen 14-17 yaş arasındaki 68 Somalı çocuğun fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Sergi, 8 Şubat'a kadar ziyarete açık kalacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Aykurt Nuhoğlu Caddebostan Kadıköy Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title