Haberler

Soma'da 6 Bin 579 Kişiye Psikolojik Destek

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, maden faciasının ardından ilçede 6 bin 579 kişiye psiko- sosyal destek verildiğini açıkladı.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, maden faciasının ardından ilçede 6 bin 579 kişiye psiko- sosyal destek verildiğini açıkladı. Konan, facianın ardından 120 madenci ailesinin Soma'dan göç ettiğini bildirdi.

Soma'da 301 kişinin ölümü ile sonuçlanan maden faciasının ardından Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Soma Madencileri Psiko-Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi kuruldu. Facianın izlerini silmek için başta madenci ve aileleri ile görüşen merkez yetkilileri, çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, merkezde 6 personelin çalıştığını belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İl Müdürü Murat Konan, "Sağlık Bakanlığı ile birlikte bu ailelere psikolojik destek vermek üzere psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve psikiyatrı uzmanı görevlendirildi. Ailelere psiko-sosyal destek sağlanıyor. Kazada sadece yakını vefat eden ailelere değil yaralı ve sağ kurtulanlarda etkilendi. Onlarla ilgili desteği ihtiyaç duyan kişilere destek veriyoruz. Bu bir yıllık süreci kapsıyor. Bu süreçte çocuklar, kadınlar ayrıca ele alınacak. Tüm Soma halkı bizim psiko-sosyal destek programımızın içinde yer alıyor" dedi. Kazadan sonra Soma'dan göç eden madencilerin olduğu bilgisini veren Konan, "Kazadan sonra sırf çalışmak için geldiği Soma'dan ayrılanlar oldu. 120 vatandaş ilçeden ayrıldı. Bu kişilerle ilgili çalışmalara ve destek vermeye devam ediyoruz. Madenciliği bırakanlar da var. Biz bunların takibini de yapıyoruz" diye konuştu.

Şimdiye kadar bin 5 personele 6 bin 579 kişiye psiko-sosyal destek verildiğini dile getiren Konan, çalışmaların uzun bir süre devam edeceğini ifade etti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title