Haberler

Soma Belediyesi, Maden Şehitlerinin Ailelerini İftarda Buluşturdu

Soma Belediyesi, 13 Mayıs tarihinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçisinin ailesini düzenlediği iftarda buluşturdu.

Ege Linyitleri İşletmesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftara şehit madenci ailelerinin yanı sıra Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

İftar öncesinde maden şehidi çocuklarına 'Karagöz Hacivat' oyunu karakterleri canlı olarak izlettirildi. Sonrasında yapılan iftarla birlikte dualar şehit madenciler için yapıldı. İftar sonrasında konuşan Belediye Başkanı Hasan Ergene, mübarek Ramazan ayından iftarı birlikte yapmalarının nasip olduğunu belirterek, "Somamızda kısa zaman önce meydana gelen maden faciası nedeniyle bütün Türkiye hatta dünya gündeminde Somamız yer buldu. Bu büyük facia milletimizin birlik ve beraberliğine de vesile oldu. Bugün maden şehitlerinin aileleriyle iftarda lokmalarımızı paylaştık. Şehit yakınlarımız hiçbir zaman yalnız kalmayacaklar. Devletimizin eli her zaman üzerlerinde olacak. Yerel yönetimler olarak da biz olalım olmayalım bizden sonra gelenler de ben eminim ki sizlere en güzel şekilde sahip çıkacaklar. Ne yapsak o yarayı sarmamız zor. Bu büyük acı bu acıyı hep birlikte paylaşıyoruz. Babasız kalan çocukları, eşleri anne babaları anlamak onların acılarını paylaşmak bunu idrak etmekte bunu çeken bilir. Allah sabır versin. Bu madenlere ülkemizin ihtiyaçları var. Bunlar bizim milli servetimiz, hazinemiz. Dolayısıyla ülkemizin geleceği ve kalkınması için bunları çıkarmamız lazım. İşçi kardeşlerim gerekli tüm tedbirler alındıktan sonra tekrar maden işletmelerinde bu kutsal görevi yapmaya devam etmeliler. Her türlü tedbirler alınacak. Soma faciası madencilik sektöründe bir milattır. Bununla alakalı bütün yasal mevzuat baştan sona tekrar yazılıyor" dedi.

"PUSLU HAVADAN ÇIKAR SAĞLAMAYA ÇALIŞANLARA PRİM VERMEYİN"

Bu puslu havadan medet uman ve bir takım siyasi çıkar sağlamaya çalışan bir takım çevrelerin de olduğunu kaydeden Ergene, "Bunlara lütfen prim vermeyelim. Somamızın gelişmesi ve kalkınmasının devam etmesi açısından bu faaliyetleri baltalayıcı, insanlarımızı kışkırtmaya yönelik, Soma'daki huzuru ve güveni bozmaya yönelik kim olursa olsun bunlara prim vermeyelim. Sağduyu ile olaylara yaklaşalım. Bu tedbirlerin alınmasını takiben de tekrar işimize kaldığımız yerden devam edelim. Eminim, şehitlerimizin de bizden beklentisi bu doğrultudadır" ifadelerini kullandı.

"ACILARI PAYLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye kendilerini şehit aileleriyle iftarda buluşturduğu için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı ise, "Malumunuz hassas olduğumuz günlerdeyiz. Çok kısa süre önce Somamız maalesef elim bir kaza yaşadı. Tabii ki sorunlarımız sürüyor, hassas bir dönem geçiriyoruz. Yoğun bir süreç yaşıyoruz. Normalleşmeye çalışıyoruz, büyük bir acı yaşadık. Ailelerimizin acılarını paylaşmaya madencilerimizin sorunlarını çözmeye ve sorularına cevap bulmaya çalışıyoruz" dedi.

"YİNE EKSİKLİKLER TESPİT EDİLDİĞİ İÇİN MADENLER AÇILMADI"

Facianın meydana geldiği Eynez maden ocağının sahibi olan Soma Kömür İşletmeleri'nin kapatılan Atabacası ve Işıklar Maden Ocağı'nda müfettişlerin yeniden incelemelerde bulunduğunu kaydeden Kaymakam Atçı, "Malumunuz daha kapanan madenlerimiz açılmadı. Ankara'dan gelen müfettişlerimiz bir takım eksiklikler tespit ediyor. Bundan sonra madenci kardeşlerimizin işçi sağlığı ve güvenliğine uygun işyerlerinde çalışmalarını sürdürmeleri çok önemli. Bundan sonra daha adil ve yüreklerinizi rahatlatıcı ücret almanız çok önemli. Bu süreçle ilgili ciddi çalışmalar yapılıyor. Kazanı meydana geldiği Eynez ocağının sahibi olduğu diğer iki ocak olan Işıklar ve Atabacası'nda şu anda düzenleme çalışmaları sürüyor. Dün iş güvenliği müfettişlerimiz buradaydı. Ayrıca maden işlerinden gelen müfettişler buradaydı. Yaptıkları incelemelerde tespit ettikleri eksikler giderilmediği için düzenleme çalışmaları sürecek. Bizler de özellikle bugünler de Somamız için el ele vermemiz lazım. Somamıza sahip çıkmamız lazım. Bu eksiklerin giderilmesi için dayanışma içerisinde olmamız lazım. Eğer bunu yapmazsak madencilik sektörü çok büyük zarar görür. Dolayısıyla Somamız da çok büyük zarar görecek. Bu anlamda kamu, özel, Soma'da geçinen esnaflarımız hepimize düşen görevler var. El ele vererek inşallah bu sıkıntılı günleri aşacağız" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bahattin Atçı Hasan Ergene Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
title