Haberler

Soma Belediye Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Yerel seçimlerin ardından oluşan Soma Belediye Meclisi, Hasan Ergene'nin başkanlığında ilk toplantısını yaptı. AK Parti'den 18, MHP'den 8, CHP'den ise 5 belediye meclis üyesi seçimler sonrasında yapılan ilk toplantıda hazır bulundu.

AK Parti ile CHP ve MHP'den ilk defa meclis üyesi seçilenlerin heyecan yaşadığı ilk toplantıda meclis salonundaki yeniliklerde gözlerden kaçmadı. Belediye meclisi sayısının artması ile meclis salonunda yer alan sandalyelerin sayısı da arttırıldı.

Soma, tarihinde en fazla bayan meclis üyesi çıkaran seçimleri geride bıraktı. AK Parti'den Melike Doğru ve Fatma Sezgin bayan meclis üyeleri olarak mecliste yer alırken, MHP'de ise Fatma Baklaya tek bayan meclis üyesi olarak yer alıyor. CHP'de ise Gülay Yıldız ile Gönül Karakuzu meclis üyeleri olarak mecliste yerini aldı. Geçtiğimiz dönem sadece DSP'den Şule Doğan'ın bulunduğu mecliste bu dönem 5 bayanın birden yer alması dikkatlerden kaçmadı.

İlk meclis toplantısında 1. ve 2. başkanvekilleri, encümen üyeleri, Plan Bütçe, İmar ve Çevre ve Sağlık komisyonu üye sayılarının tespiti ve üye seçimleri gizli oylama ile yapıldı. Ege Belediyeler Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Bakırçay Belediyeler Birliği, Akçeb, Çiftçi Malları Koruma Meclisi ile Soma OSB Müteşebbis heyeti için üyelik seçimlerinin de gerçekleştirilmesi sonrasında meclis çalışma takvimi belirlendi.

Belediye Meclis Üyeleri Ali Tulup ile Sabır Tuna belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirildi. İmar Komisyonunda görüşülen evrakların karara bağlanması ile ilk meclis toplantısı sona erdi.

Soma Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında muhalefet partili meclis üyeleri bir konuda tepkilerini dile getirdi. MHP'li Şahin İlhan, gündem maddelerinin daha önceden kendilerine bildirilmemesinden dolayı tepki gösterdi. Belediye Başkanı Ergene ise yasa gereği seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından 5. günde meclis toplantısı yapıldığını ve belediye meclis üyeleri bulunan partilere de toplantı tarihinin bildirildiği kaydetti. Bundan sonraki toplantılardan önce de gündem maddelerinin hem gazetede ilan olarak yayınlanacağını hem de posta yoluyla meclis üyelerine gönderileceğini kaydetti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Soma Belediye Meclisi'nin yanında Büyükşehir'de Soma'yı temsil edecek 6 meclis üyelerinin isimleri de netlik kazandı. AK Parti'den 4, MHP ve CHP'den birer meclis üyesinin gideceği Büyükşehir Meclis üyeliklerine AK Partili Melike Doğru, Ali Sezer, Hüseyin Gündoğan ile Aziz Günal, MHP'den Ahmet Kartay, CHP'den ise Okan Copkıran Soma'yı Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde temsil edecek. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Ergene Ak Parti Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title