Haberler

Solucan Gübresi Merakı, İki Eltiyi Üretime Yönlendirdi

Yayladağı ilçesinde, bir televizyon kanalında izledikleri solucan gübresi üretimine ilgi duyan iki elti, evlerinin bodrumunda 20 bin solucanla işe başladı.

RAMAZAN ÖZDEMİR - Yayladağı ilçesinde, bir televizyon kanalında izledikleri solucan gübresi üretimine ilgi duyan iki elti, evlerinin bodrumunda 20 bin solucanla işe başladı.

Fatma ve Aysel Kurtoğlu, ortak kullandıkları çiftlik evinin bodrumunda zemine serdikleri yanmış hayvan gübresi içine solucanları bırakarak, üretimin ilk aşamasını başlattı.

Fatma Kurtoğlu, AA muhabirine, kilogramı 2-2,5 liradan satılan gübre üretimi için ilk etapta 20 bin solucan aldıklarını söyledi.

Solucanların çoğalmasıyla üretimin de artacağını belirten Kurtoğlu, "Adana'daki bir çiftlikten 6 bin liraya satın aldığımız solucanları, evimizin bodrumunda besliyoruz. Yanmış hayvan gübresine su dökerek besliyoruz. Öncelikle bunların sayısını artırmamız gerekiyor. 20 bin solucan, üretim için yetersiz. Sayıyı arttırarak yılda 10 bin ton gübre üretmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Bu üretimin her koşulda yapılabileceğini aktaran Kurtoğlu, solucan gübresini il genelindeki çiftçilere satacaklarını kaydetti.

Kurtoğlu, "Solucanlar günden güne çoğalıyor. 6 ay sonra sayıları 200 bine yaklaşacak. O zaman gübre üretimimiz de başlayacak. Bu şekilde yılda 10 bin ton gübre hedefliyoruz" dedi.

Aysel Kurtoğlu da organik ürün yetiştiriciliğinde solucan gübresinin çok tercih edildiğine ancak yaygın üretilmediğine dikkati çekerek, ilçede bunun öncüsü olacaklarını belirtti.

Kaynak: AA / Yerel

Yayladağı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title