Haberler

Solo Yemek Yarışmasının Galibi "kuru Erikli Ekşili Köfte" Oldu

Güncelleme:

Türkiye'nin en çok bilinen temizlik kağıdı markası Solo'nun Facebook sayfasında düzenlediği "Solo ile Ramazan Yemekleri"yarışması sonuçlandı.

Başkanlığını Özgür Şef'in yaptığı Solo jürisi, 500'den fazla yemek içinden, Bursalı Nazmiye Demirtaş'ın "kuru erikli ekşili köfte"sini en beğenilen yemek seçti. Nazmiye Demirtaş, kendisine birincilik getiren tarifini tüm Türkiye ile paylaştı…

Ramazan ayı boyunca Solo'nun Facebook'taki 115 bini aşkın takipçisi arasında düzenlediği "Solo ile Ramazan Yemekleri" yarışması büyük çekişmelere sahne oldu. Tam 518 tarifin kıyasıya mücadele ettiği yarışma ile sektörde de bir ilk yaşanmış oldu. Yarışmaya Bursa'dan katılan Nazmiye Demirtaş'ın "kuru erikli ekşili köfte"si, başkanlığını Özgür Şef'in yaptığı Solo jürisi tarafından en beğenilen yemek seçildi.

Tarifi tüm Türkiye ile paylaştı

"Solo ile Ramazan Yemekleri" yarışmasının birincisi Nazmiye Demirtaş'ın "kuru erikli ekşili köfte"si televizyonun beğeniyle izlenen iki yemek programı Özgür Şef'le 'Özgür Lezzetler' ve Derya Baykal'la 'Derya'nın Dünyası'na konuk oldu.

Mutfaktaki en büyük yardımcısının Solo havlu olduğunu söyleyen Nazmiye Demirtaş, kendisine birincilik getiren tarifini tüm Türkiye ile paylaştı.

Kuru erikli ekşili köfte tarifi:

· 1-2 adet pırasayı ince ince doğrayıp, 2çorba kaşığı tereyağında kavurun.

· 250 gr kıymadan yaptığınız misket köfteleri ilave edin.

· 1 çorba kaşığı salçayı ve suyu ekleyin.

· 1 su bardağı pilavlık bulgur ve 5-6 adet ekşi kuru eriği de ilave ederek, kısık ateşte pişirin.

· Sofralara renk katan Solo desenli peçete ile servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Facebook Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title