Haberler

Sökeli Üniversite Öğrencileri Sıkıntılarını Dile Getirdi

Söke'de eğitim gören bazı üniversite öğrencileri gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile taleplerini dile getirdiler.

Ev kiralarının yüksekliği, ulaşım sorunları, dersliklerin yetersizliği, yurtların denetimi gibi konularda yaşadıkları sıkıntıları dile getiren üniversiteli gençler, Sökelilere ve yetkili kurumlara çağrıda bulundular. Cumhuriyet Meydanında yapılan açıklamada öğrencilere ÇYDD, ADD, Emekli-Sen, Eğitim-Sen, CHP Kadın Kolları temsilcileri de bulunarak destek verdiler. Açıklamayı izleyenler arasında Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Haldun Işıklı da yer aldı.

Kira ve yurt fiyatları çok yüksek olduğunu belirten öğrenciler, geçen yıllara göre ev, apart ve yurt fiyatlarının artış yüzdelerinin üzerinde fahiş fiyatlara çıkarıldığını ifade etti. Devlet yurdunun olmamasının öğrencileri yüksek maliyetli ev ve yurtlara mecbur kıldığının belirtildiği açıklamada; "Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri mülkünün ederi yerine kişi başı fiyat biçmiştir. Bazı ev sahipleri öğrencilere sahip çıkması gerekirken, gelir kaynağı olarak görmekten vazgeçmemişlerdir. Kira fiyatlarında düzenleme yapılmasını istiyoruz. Mademki bu güzel ilçemize birlikte yaşıyoruz, burayı hepimiz için daha yaşanabilir kılalım diyoruz. Ayrıca inşaat halinde olan KYK yurdunun 2017-2018 eğitim yılına yetiştirilmesini istiyoruz" denildi.

Söke'de staj yapılacak alanların bulunmaması ve öğrencilerin buna bağlı ulaşım sorunları ile karşı karşıya kaldığı belirtilen açıklamada; "Bildiğiniz üzere 5 yıldır var olan Söke Sağlık Yüksekokulu öğrencileri Söke'de staj imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı stajlarını yıllardır Aydın'da görmektedirler. Bu durum öğrencileri fiziksel ve psikolojik olarak yıpratmaktadır. Servis ve otobüs ücretleri öğrencilere maddi olarak da sıkıntı yaratmaktadır. Bu konuda bize yardımcı olmaları için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan ulaşım için destek bekliyoruz" dediler.

İşletme Fakültesi ile Meslek Yüksekokulu arasında ışıklandırmanın yetersizliği ve Söke'de devriye gezen emniyet araçların az sayıda bulunmasından dolayı öğrencilerin tedirgin olduklarını ifade edilirken yapılan açıklamada; "Minibüslerin geç saatlerde çalışmaması ve okuldan geç çıkan ikinci öğretim öğrencilerinin ulaşım sıkıntısı çekmesi. Şoförler Odası'ndan isteğimiz minibüs saatlerinin esnetilmesidir" denildi.

Öğrenci sayısına oranla derslik sayısının yetersiz olduğunu dile getiren öğrenciler açıklamalarında; "Derslik sayısının artırılmasını istiyoruz. Yurtlarda yeterli denetim yapılmıyor, verilen hizmetin üzerinde ücret alındığı gibi, öğrencilerin ihtiyaçları da karşılanmıyor. Gerekli makamlardan denetimlerin arttırılmasını ve uygun koşulların sağlanmasını talep ediyoruz. Çağrılarımıza uyulmadığı sürece eylemlerimizin kararlılıkla devam edeceğini belirtmek isteriz. Söke halkının bu duruma kayıtsız kalmamasını rica ediyor, yetkili makamlarca sorunların çözüleceğini umuyoruz" ifadelerine yer verdiler. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydın Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title