Haberler

Söke Ziraat Odası Tarlayı Yat ile Sürecek

Söke Ziraat Odası Başkanı M.Kemal Kocabaş "Devamlı yükselen mazot fiyatlarının üstesinden gelmek için yat mı satın alalım?" dedi.

Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş "Devamlı yükselen mazot fiyatlarının üstesinden gelmek için yat mı satın alalım?" dedi.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, mazot fiyatlarının üstesinden gelmek için teknolojinin geliştirilip, tarlalarını traktörle değil yat ile sürmek istediklerini söyledi.

M. Kemal Kocabaş yaptığı yazılı açıklamada; "Çiftçilerimiz yeni ekim dönemi için tarlasında çalışmaya başlayacağı dönemde motorine üst üste yapılan zamlar dayanılmaz bir hal almaya başladı.

Çiftçimiz üretim yaparken dünyadaki emsallerine göre motorin, gübre ve zirai ilaç enerji gibi girdilerde daha yüksek miktarda para ödeyip, dünya piyasa üzerinden ürününü daha düşük miktarda satarak büyük haksızlığa uğramakta ve gerekli kazancı elde edememektedir. Türkiye'de pamuk fiyatları geriledi, gübre, mazot

fiyatları ise enflasyonun üzerinde arttı. Mazot yıllık bazda en fazla fiyat artışının yaşandığı temel mal oldu.

"MAZOT FİYATLARI ÜRETİCİYİ İYİCE VURMAYA BAŞLADI"

Şu anda Türkiye'de akaryakıt fiyatı ABD'nin üç katına yakın diyen Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş; "Motorin, yılın ilk zammını yılbaşından hemen sonra, 09 Ocak 2012 de görmüştü. 10 Ocak'tan itibaren motorin fiyatlarında yüzde 2,39'luk artış yaşanmıştı. Bu artışla birlikte motorinin litre fiyatı, 8 kuruş zamlanmıştı. Motorinin litre fiyatına en son 23 Şubat 2012 tarihinde zam yapılmıştı. Yüzde 2.1 zam oranı ile motorinin satış fiyatı, 3.88 liraya yükselmişti. Petrol ürünleri eksenindeki zam zincirinin son halkası yine motorin oldu. 21 gün sonra yapılan ikinci zamla birlikte motorinin litre fiyatı 4 liraya dayandı. Dünyada petrol fiyatı artıyor, ama asıl bizdeki sorun petrol fiyatlarının artmasından çok akaryakıttan alınan ÖTV vergisidir. Türkiye, vergi alımlarında AB ülkeleri arasında benzinde ilk sırada yer alıyor. Motorinde İngiltere ve İsveç'ten sonra üçüncü sıradayız. Yani bir litre motorinde 2 lira ÖTV ve KDV; bir litre benzinde ise 3 lira ÖTV ve KDV ödüyoruz" dedi.

"ACİLEN İNDİRİM İSTİYORUZ"

Hükümete seslenen Kemal Kocabaş, Hükümetten acilen ve mutlaka mazotta KDV-ÖTV indirimi beklediklerini söyledi. Kocabaş; "Hükümetimiz nasıl deniz yollarında gemilere, yatlara, hava yollarında uçaklara, konsolosluklara yabancı ülkeden gelip iş yapan taşeronlara (0) vergisiz motorin veriyorsa bizde istiyoruz" dedi.

"ÇİFTÇİLER 10 NUMARA YAĞ KULLANIYOR"

Çiftçilerimiz kendince çözümler üretmeye başladığını ifade eden Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş; "Birçok çiftçimiz 0,30 ÖTV'li 10 numara yağ yakıt olarak kullanmaya başladı ama bu yeterli değil. Altını çizerek tekrar söylüyorum. Hükümetimiz tarımda üretim için kullandığımız mazottu (0) sıfır ÖTV 'li satın alabileceğimiz hale getirsin. Yeni ürün ekimine girerken sürekli yükselen girdilerden, sürekli düşen ürün fiyatlarından morali bozulan çiftçimizin yarasına birazcıkta olsa merhem olsun" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kocabaş Türkiye Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title