Haberler

Söke'ye "Kardeş Belediyeden" Kütüphane

AYDIN(AA) - Söke Belediyesi ile ABD'nin California eyaletine bağlı Salinas Belediyesi arasında kurulan "kardeş şehir" ilişkisi kapsamında ilçede iki belediyenin işbirliğiyle kütüphane kurulacağı bildirildi.

AYDIN(AA) - Söke Belediyesi ile ABD'nin California eyaletine bağlı Salinas Belediyesi arasında kurulan "kardeş şehir" ilişkisi kapsamında ilçede iki belediyenin işbirliğiyle kütüphane kurulacağı bildirildi.

Söke'nin "kardeş şehri" Salinas'tan gelen heyet, Söke Belediyesinin ev sahipliğinde Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan tarihi Rum evlerini ziyaret etti.

Konuk heyete eşlik eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rotary Kulübü aracılığıyla geçen yıl Salinas Belediyesi ile "kardeş şehir" olduklarını hatırlattı.

"Kardeş şehir" statüsünün kağıt üzerinde kalmamasını ve iki yerleşim arasında daha geniş kapsamlı diyaloglar içerisine girilmesini arzu ettiklerini ifade eden Toyran, "Geçen yıl iki şehir arasındaki kardeş şehir bağları oluştu. Kardeş şehir olgusunun kağıt üzerinde kalmasını istemiyoruz. Bunu her anlamda geliştirmek istiyoruz." dedi.

"Salinas'taki kütüphanenin benzeri kurulacak"

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Sivrioğlu de Salinas'ın önemli bir halk kütüphanesi bulunduğunu ifade ederek, "Bu kütüphanenin aynısını Söke'ye de kuracağız. Bugün bunun altyapısını oluşturuyoruz. Salinas'tan ilk kitaplar da geldi. Salinas'ta gece 00.00'a kadar çocuklar aileleriyle birlikte gelip kitap okuyor. İlerleyen yıllarda belediyemize ait boş arsamıza bir kütüphane yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

" Türkiye, güvenilir bir ülke"

ABD'den gelen heyet arasında yer alan Salinas Belediye Meclis Üyesi Steve McShane ise Söke'yi çok sevdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Kardeş şehir Söke'ye kütüphane oluşturmak için malzeme getirdik. Gelecekte bu işi daha da geliştirerek öğrenci değişimi yapmak istiyoruz. İki şehirde demokratik ve coğrafi olarak kültür olarak birbirine çok yakın. Biz toplum olarak geleceğe ve karşılıklı işbirliğine bakıyoruz. Türkiye'yi çok güvenli buluyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Bu anlamda geleceğe güvenle bakıyoruz. Bu anlamda çok iyi işler yapacağımıza inanıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Söke Belediyesi California Kemalpaşa Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title