Haberler

Söke Van'da Okuyan Üniversite Öğrencisi Behiye Kır'dan 16 Gündür Haber Yok

Van 100'üncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde okuyan Sökeli 19 yaşındaki Behiye Kır'dan 16 gündür haber alınamıyor.

Van 100'üncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde okuyan Sökeli 19 yaşındaki Behiye Kır'dan 16 gündür haber alınamıyor. Perişan olduklarını söyleyen gözü yaşlı anne Ayşe Kır, kızının bir an önce bulunması için yetkililere seslendi.

Aydın'ın Söke ilçesinde yaşayan Ayşe Kır ile Ali Kır çiftinin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan kızı Behiye Kır'dan geçen 6 Aralık'tan beri haber alınamıyor. Kayıplara karıştığı gün bir sosyal paylaşım sitesinde "Böylesi daha iyi olacak eminim" notunu paylaşan Behiye Kır'dan haber alamayan ailenin endişeli bekleyişi sürüyor. Kızının en son babasıyla telefonla konuştuğunu söyleyen anne Ayşe Kır, "Sinemada olduğunu söylemiş. O günden bu güne telefonu kapalı. Emniyet sabırlı olun, bekleyin diyor. Elbette devlete ve emniyete güveniyoruz. Kızım benden hiçbir şeyini gizlemezdi" dedi.

"SADECE KIZIM GELECEK UMUDUYLA YAŞIYORUM"

Bu yılın başında üniversiteye kayıt olan Behiye Kır'ın en son bayramda evine geldiğini ardından 18 Ekim'de tekrar Van'a döndüğünü söyleyen anne Ayşe Kır, lise çağında kızının evden okula, okuldan da eve giden biri olduğunu ve sosyal bir kişiliğe sahip olmadığını dile getirdi. Bugüne kadar çocukları kayıp olan başka anne babaların yerine kendisini koyarak çok gözyaşı döktüğünü, aynı acının kendi başına geldiğini belirten anne Ayşe Kır, "Çocuğumun sağ salim olduğu haberini almak istiyorum. 16 gündür uyku, yemek haram oldu. Sadece kızım gelecek umuduyla yaşıyorum. Kızımın ne halde olduğunu düşünmekten ayaklarım tutmaz oldu" dedi. Çalışmalar hakkında bilgi almak için bir süre önce Van'a gidip dönen baba Ali Kır'ın, bugün tekrar bu kente gittiği belirtild

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Aydın Söke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title