Haberler

Söke Satrancın Ustalarını Ağırlamaya Başladı

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Söke Belediyesi-Remzi Zeytinoğlu Ulusal Satranç Turnuvası başladı.

Bu yıl 5.'si gerçekleştirilen Söke Belediyesi-Remzi Zeytinoğlu Ulusal Satranç Turnuvası başladı.

Söke Ziraat Okulu (TAYEM)'nda yapılan Ulusal Satranç Turnuvası'na, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden yaklaşık 192 sporcu katılıyor.

1600 ve üstü sporcuların yer aldığı 'A' kategorisi, 1300 ve 1599 UKD sporcuların yer aldığı 'B' kategorisi, UKD'Si olmayan ve 1299 UKD altı sporcuların yer aldığı 'C' kategorisi olmak üzere toplam 3 kategoride yapılan Ulusal Satranç Turnuvası'na büyük ilgi olduğu gözlendi. Ankara, Nevşehir, Konya, Denizli, Siirt, Mersin, Aydın, Muğla, İzmir gibi illerden sporcuların yer aldığı turnuvaya; çeşitli zamanlarda Türkiye Şampiyonluğu yaşamış başarılı sporcularda ilgi gösterdi.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun desteği ile yapılan Ulusal Satranç Turnuvası, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Zeytinoğlu Ailesi'nden Sinem Zeytinoğlu'nun sembolik hamleleriyle başladı. Turnuvanın açılışında konuşma yapan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; tarihte Hindistan'dan doğup, ilerleyen çağlarda kral sporu yada oyunu olarak anılan satrancın Söke'de gerçekleşen Ulusal turnuvasını, Uluslararası boyuta getirmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Söke'ye gelen satranç sporcuları ve ailelerine 'Hoş geldiniz' diyen Başkan Toyran, turnuvaya katılan tüm sporculara başarılar diledi. Turnuvanın açılış töreninde Belediye Meclisi Spor Komisyonu Üyeleri Fahri Semerci (CHP) ve Metin Sakalar (MHP)'da bulundu.

Söke Belediyesi-Remzi Zeytinoğlu 5. Ulusal Satranç Turnuvası 22 Haziran Pazar günü sona erecek. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Süleyman Toyran Türkiye Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title