Haberler

Söke Ovası'nda Pamukçunun Yüzü Gülüyor

Türkiye’nin pamuk ambarı Söke Ovası’nda üreticinin yeni sezonda yüzü gülüyor.

Türkiye'nin pamuk ambarı Söke Ovası'nda üreticinin yeni sezonda yüzü gülüyor.

Beyaz Altın olarak adlandırılan pamuk bu yıl Söke Ovası'nın neredeyse tamamında tek ürün olurken, çiçekten kozağa dönen pamuk bitkisi ovasının tamamında yemyeşil bir görüntü sergiliyor.

Pamukla ilgili olarak bilgi veren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ; Söke Ovası'nda pamuk ekiminin Nisan ayının ortalarında başladığını, bu yıl sezon başında hava şartlarındaki bazı olumsuzluklar nedeniyle ekim sezonunun Mayıs ayına kadar sürdüğünü söyledi.

Söke Ovası'nda sulama ile ilgili bir sıkıntının yaşanmadığını söyleyen Kemal Kocabaş, bu yıl yaşanan aşırı sıcakların pamukta stres meydana getirdiğini ifade etti. Söke Ovası'nda bu yıl pamuk ekiminin en üst düzeyde olduğunu ve ovada genel itibariyle pamuk gelişimin çok iyi olduğunu belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; "Söke Ovası'nda bu yıl 380-385 Bin hektar pamuk ekili arazi bulunuyor. Son yılların en fazla pamuk ekimi yapılan sezon içerisindeyiz. Yer yer kırmızı örümcek, ballık ve beyaz sinek zararlıları görülse de çok etkili değil. Bu yılın iyi ve verimli bir yıl olacağını düşünüyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kocabaş Söke Ovası Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title