Haberler

Söke'nin Mahalleleri Kaliteli Suya Kavuşuyor

Köy ve belde statüsünden çıkıp, Büyükşehir ile birlikte Söke’nin mahalleleri konumuna gelen yerleşim yerlerinde su ile ilgili sıkıntılar çözülüyor.

Köy ve belde statüsünden çıkıp, Büyükşehir ile birlikte Söke'nin mahalleleri konumuna gelen yerleşim yerlerinde su ile ilgili sıkıntılar çözülüyor.

Söke'ye bağlı Akçakaya Mahallesi'nde yapılan çalışmada 30 yıllık içme suyu boruları değişirken, suyun kalitesi de değişti. Yapılan çalışmada 30 yıllık 400 metre uzunluğundaki çelik borular, yeni sistem 16 atmosferlik HDP borularla değiştirildi. Su deposu ile pompa istasyonu arasında yapılan çalışma sonrasında mahalle sakinlerinin hanelerinden akan suyun kalitesi hissedilir derecede değişim gösterdi. ASKİ Söke Şefliği'nin yaptığı çalışmadan Akçaya Mahallesi sakinleri büyük memnuniyet duyduklarını ifade ediyor.

Söke'ye bağlı Sarıkemer Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde 1 Km'ye yakın içme suyu hattının yenilenmesinin ardından son yapılan çalışma ile içme suyunda büyük tasarruf sağlandı. Daha önce depoya cazibeli olarak gelen su pompa ile şebekeye aktarılıyordu. Aradaki pompanın devreden çıkarılmasıyla cazibeli suyun doğrudan aktarımı sağlandı. ASKİ Söke ekibi tarafından yapılan bu çalışma elektrik ve bir personelin giderinden doğan yaklaşık 63 Bin TL'lik paranın belediyenin kasasında dolayısıyla vatandaşın cebinde kalmasını sağladı.

"YENİDOĞAN'DA 4 YILDIR SU BOŞA AKIYORDU"

Söke'nin Yenidoğan Mahallesi'nde yapılan içme suyu çalışmasında 280'lik içme suyu isale hattı değiştirildi. Yenidoğan Beldesi sulama kanalı üzerinde yapılan çalışmada içme suyunun uzun süredir kanal içerisine boşa aktığının tespit edildi. ASKİ Söke Şefliği bu sıkıntıyı çözdü.

Söke'nin tüm mahallelerinde içme suyu ile ilgili çalışmalarına ağırlık veren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler Tuzburgazı ve Doğanbey Mahallelerinde de içme suyu ile ilgili kontrollerini yaptı. Yapılan çalışmalarda depo kontrollerinin yanında isale hattı ve cazibeli olarak gelen içme suyu hattının güzergah kontrollerinin yapıldığı belirtildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenidoğan Akçakaya Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title