Haberler

Söke'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıldönümü Kutlandı

Söke’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Söke'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenlerle kutlandı.

Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama töreni ile devam etti. Törene Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutan Vekili Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere protokolün diğer üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende; günün anlamına ilişkin konuşmayı Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yaptı.

Kurtuluş mücadelesini başlatan ve tarihte eşi görülmemiş bir zaferle sonuçlandıran, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı ve şükranlarını sunarak konuşmasına başlayan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; Söke'nin Kurtuluş Savaşında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Başkan Toyran konuşmasında; "Kuvayi Milliye hareketine de Aydın'dan ilk destek Sökemizin Bağarası Mahallesinden gelmiştir. Yine Söke'nin yiğit efeleri düzenli ordumuz kurulana kadar düşmanla mücadele edip, şehitlik ve gazilik mertebelerine ulaşmışlardır. Bu onurlu mücadeleyi gerçekleştiren kahramanların torunlarıyız" dedi.

"KURTULUŞ GÜNLERİ O KENTİN BAYRAMIDIR"

Başkan Toyran; "Kurtuluş günleri o kentin ulusal bayramıdır. Diğer bayramlardan tek farkı, sadece yerelde kutlanmasıdır. Ama bu günler çok özel ve çok önemli günlerdir. Biz bu önemli günleri önemlerine uygun olarak hatırlayıp gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Tarihten ders almalı, çocuklarımızın aynı güçlükleri yaşamasına engel olmalıyız. Bakınız, ülkemiz çok kısa bir süre önce büyük bir iç savaş tehdidi yaşadı. Milletimiz 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktı. Bu uğurda canlarını da ortaya koydular. Ama her gün gelen şehit cenazeleri ne yazık ki bu tehdidin devam ettiğini gösteriyor. Bugün ihtiyacımız olan şey yeniden Kurtuluş Savaşı ruhuyla bir araya gelmektir. Ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin geleceği ancak birlik ve beraberlikle güvencede olacaktır" diye konuştu.

"BELEDİYE HALK OYUNLARI EKİBİ DUYGULANDIRDI"

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri Doğukan Doruk Halavurt ve Melihat Gündebahar günün anlamına ilişkin şiirler okudu. Törende Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile büyüledi. Kahramanlık destanının anlatıldığı temayı işleyen Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Zeybek gösterisi ile katılımcıların tüylerini diken diken ederken; bazı vatandaşların oldukça duygulandıkları görüldü.

"ATATÜRK PULLARI SERGİSİ"

PTT Genel Müdürlüğü'nden alınan destekle Söke Belediyesi tarafından düzenlenen 'Atatürk Temalı Pullar' sergisinin açılışı yapıldı. Törenin ardından yine Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide tıpkıbasım tarihi posta pulları yer alırken, pullar katılımcıların oldukça ilgisini çekti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Tahsin Kurtbeyoğlu Söke Belediyesi Süleyman Toyran Yerel Haberler

title