Haberler

Söke Kurban Derileri ile İkinci Fakülte İçin Yeniden Kenetleniyor

Meslek Yüksek Okulu ve daha sonra fakülte binasını kendi çabalarıyla yapan Söke, şimdide ikinci fakülte binasını yapmak üzere harekete geçiyor.

Meslek Yüksek Okulu ve daha sonra fakülte binasını kendi çabalarıyla yapan Söke, şimdide ikinci fakülte binasını yapmak üzere harekete geçiyor.

Bu atın sonunda temeli atılması hedeflenen Söke ikinci fakülte binasına katkı sağlamak üzere kurban derilerinin toplanması için kampanya başlatıldı. Konuyla ilgili İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer düzenlediği kahvaltılı toplantıda Belediyelerin temsilcileri, mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, Güllübahçe Belediye Başkanı Yusuf Toptay, Yenidoğan Belediye Başkanı Ekrem Yılmaz, Savuca Belediye Başkanı Ahmet Ölçer de bulundu.

"2. ve 3. FAKÜLTE İLE SÖKE ÜNİVERSİTESİ YOLUNDAYIZ"

Mart ayında yapılacak mahalli seçimler ile yeni bir döneme girileceğini belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Organize Sanayi Bölgesi ve fakültenin Söke'nin ekonomik ve sosyal açıdan önünü açacak çalışmalar olacağını söyledi. Söke OSB'de bugün bir olan fabrika sayısının yakın zamanda onlar olacağını belirten Kaymakam Demirezer; Söke'de fakülde gerçeğinin Söke Üniversitesi olma yolunda olduğunu söyledi. Söke'de üniversiteli öğrenci sayısının bugün 2 bin 800'e ulaştığını belirten Kaymakam Demirezer; "2 bin 800 öğrenci demek bir öğrencinin ayda 400-500 TL harcadığını düşünürseniz Söke ekonomisine ayda toplamda 13-14 milyon TL sıcak para girişinin olduğunu hesaplayabilirsiniz. Sayın Rektörümüzün de planlamalarıyla öğrenci sayısı önümüzdeki yıl 3 bin 800'e çıkacak. Yani iki sene sonunda ilk fakülteyi yapmaya başladığımız günlerde koyduğumuz 5 Bin öğrenci sayısı hedefini yakalayacağız hatta geçeceğiz. 3. Fakülte binamızı da yaparsa Söke Üniversitesi'ne kavuşacağız" dedi.

"KURBAN DERİLERİ FAKÜLTE İÇİN TOPLANMALI"

2. Fakülte binasının temelinin atılması için hazırlıkların sürdüğünü dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Kurban bayramında toplanacak derilerin fakülte binasına katkı için toplanmasını istedi. Alınan kararla kurban derilerini toplama ayrıcalığının Türk Hava Kurumu (THK)'ndan alındığına dikkat çeken Kaymakam Demirezer; "STK'ların da kurban derisi toplamasının önü açıldı. Bu nedenle SÖKEV olarak bizde deri toplayabileceğiz. Konuyla ilgili ekiplerimizi oluşturduk. Derilerini fakülteye bağışlamak isteyenler belirlenen iletişim numaralarından deri toplama ekiplerimize ulaşabilecek. Başta mahalle ve köy muhtarları olmak üzere tüm halkımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

Kaymakam Demirezer özellikle köy muhtarlarına seslenerek derilen fakülteye yönlendirilmesini, Söke merkez ve köylerindeki büyük deri geliri potansiyelini dağıtmadan fakülte yararına toplanmasını istedi. Kaymakam Demirezer; yapılacak bağışların eğitim kurumuna yapılacağını vurgulayıp; "Derileri fakülteye yönlendirmek çok daha hayırlı" olacak" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Demirezer Yusuf Toptay Güllübahçe Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title