Haberler

Söke Kent Konseyi'nin Yeni Başkan ve Yürütme Kurulu Belirlendi

Söke Kent Konseyi seçimli genel kurul toplantısı yapıldı.

Söke Kent Konseyi seçimli genel kurul toplantısı yapıldı.

Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda gerçekleşen genel kurul toplantısına Söke Kent Konseyi'nin bileşenleri siyasi parti, STK, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın da katıldığı genel kurul toplantısında Söke Kent Konseyi'nin yeni Başkan ve Yürütme Kurulu seçildi.

Genel kurul toplantısı Genel Sekreter Diler Tezerdi Kanar'ın Kent Konseyinin faaliyetlerini anlattığı sunum ile başladı.

Kent Konseyi çalışmalarının gönüllülük esasına göre yapıldığı belirten Söke Kent Konseyi Başkanı Mahbube Özoğul konuşmasında seçimde aday olmayacağını ancak Kent Konseyi çalışmalarında her zaman desteğe hazır olduğunu söyledi. Özoğul, yeni başkan ve yürütme kurulunun hayırlı olması dileğinde bulundu.

Genel Kurul'da Divan Başkanlığını Kent Konseyi'nin önceki dönem başkanlarından Levent Tuna yaptı. Katip üyeliklerini ise Yasemin Gürsoy ve Veli Devrim Yerli üstlendi. Divan Başkanı Levent Tuna; Kent Konseylerinin ortak hemşericilik bilinci içinde, ortak akılı yaratana ve işleten kurumlar olduğunu söyledi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Kent Konseyleri işlevi gereği önemli görev sorumlulukları olan bir misyon üstlenmiştir. Kapsamı geniş, sorunların tespit ve çözümü noktasında etkin bir kent konseyi arzu ediyoruz. Kent Konseyi'ne maddi ve manevi desteklerimiz sürecek" dedi.

Yapılan Başkanlık seçiminde aday olarak gösterilen Muzaffer Ceylan, katılımcıların oyları ile Söke Kent Konseyi Başkanı seçildi. Daha önceki dönemde Söke Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Ceylan kendisini kısaca tanıttığı konuşmasının ardından, Söke Kent Konseyi'nin önümüzdeki dönem yapmayı hedeflediği çalışmalarla ilgili başlıklar sundu. Kent Konseyi çatısı altında bulunan meclisleri yeniden gözden geçireceklerini, önceki dönem Kent Konseyi Başkan ve genel sekreterlerinden oluşan bir Danışma Kurulu'nun oluşturulacağını belirten Muzaffer Ceylan; "Kent Konseyi Belleğini canlı tutma niyetindeyim. Gençlik Meclisi başta olmak üzere meclislerimiz etkin faaliyetlerini yürütecek. Yapacağımız muhtarlar, STK toplantıları ile iletişim kanallarımız sürekli açık olacak. 2016 yılının kalan günleri planlama dönemi olacak. 2017 başı itibariyle faaliyetlerimiz başlayacak" dedi.

Daha sonra yürütme kurulu seçimlerine geçildi. Emre Zeren (ADÜ İşletme Fakültesi) 42, Özen Tijen Şimşek (CHP) 38, Mürüvvet Zorlu (TEMA) 36, Yasemin Gürsoy (Terziler ve Tuhafiyeciler Odası) 31, Semiha Yay (ADD) 31, Nihat Gölcük (Akçakaya Muhtarı) 27, Adem Gümüşsu (SÖDOSK) 24 oyla yürütme kuruluna seçilen isimler oldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Yazıcıoğlu Söke Belediyesi Süleyman Toyran Levent Tuna Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title