Haberler

Muhtar ve Eşi Kansere Dikkat Çekmek İçin Saçlarını Kazıttı

Güncelleme:

Aydın'da bir muhtar ve eşi kanser tedavisi gören mahalle sakinlerine dikkat çekmek için saçlarını kazıttı.

Aydın'da bir muhtar ve eşi köyde yaşanan kanser hastalığına dikkat çekmek için saçlarını kazıtarak köy halkına destek oldular.

MUHTAR VE EŞİ SAÇLARINI KAZITTI

Aydın'ın Söke İlçesi'nde eskiden köy olan Kisir Mahallesi Osmankuyusu Mevkii'ndeki uranyum sondaj çalışmalarının yapıldığı bölge halkıyla bir araya gelen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri, sondaj çalışmalarının yüksek oranda radyasyona neden olduğunu öne sürdü. Muhtar ve eşi de etkinlikte kemoterapi gören mahalle sakinlerine dikkat çekmek için saçlarını kazıttı.

URANYUM MADENCİLİĞİNİN ÇEVREYE VERDİĞİ RAHATSIZLIĞA DİKKAT ÇEKTİLER

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucusu ve eş sözcüsü Arif Ali Cangı, YSGP eş sözcüsü Ziraat Mühendisi Sevil Turan, YSGP MYK Fahri Üyesi Vezan Karabulut ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Beşparmak Dağı eteklerinde bulunan ve eskiden köy olan Kisir Mahallesi Osmankuyusu Mevkii'nde, uranyum sondaj çalışmalarının yapıldığı bölge halkıyla bir araya geldi. Bölge halkıyla sohbet eden topluluk, uranyum madeninin olumsuz etkilerini anlattı. Uranyum madenciliğin geniş bir çevreye ve insanlara verdiği zararın önemine dikkat çekildi. Uranyum madenciliğine karşı mücadelenin nükleere karşı mücadelenin bir parçası olduğu dile getirildi.

"AĞIZLARI KAPATILMAYAN KUYULAR CİDDİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR"

Uranyum madenin dünya kabuğunda 4.5 milyar yıldır var olduğunu söyleyen Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucusu ve eş sözcüsü Arif Ali Cangı, Bırakılsın, bunlar yerinde kalsın. Çıkarılan her uranyum hem çevreye hem insan sağlığına zarar veriyor dedi. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Ziraat Mühendisi Sevil Turan, 1963 yılından itibaren Kisir'da ağızları iyi kapatılmayan kuyuların bölgeye ciddi tehdit oluşturduğunu söyledi.

SIZAN RADYASYON KANSERE SEBEP OLUYOR

Bölgede 1956-60'lı başlanan uranyum aramalarında açılan 15 kuyunun ağızları iyi kapatılmadığını ve radyasyon sızdığını söyleyen Kisir Mahallesi Muhtarı Baki Suna, bunun da kanseri ve ölümleri tetiklediğini dile getirdi. Şuana kadar 70'e yakın mahalle sakinin kansere yakalanıp yaşamını yitirdiğini kaydeden Muhtar Baki Suna ve eşi Nazan Suna, şuan kanser tedavisi gören dört kişiye dikkat çekmek için saçlarını kazıttı. Sağlık Hizmetleri ve Çevrenin Korunması başlığıyla yer alan Anayasanın 56'ıncı maddesini hatırlatan Muhtar Suna, Kanser ve kemoterapi tedavisi gören tüm hastalarımızın yanında olduğumuzu ortaya koymak istedik. Saçlarımızı kazıtmak tepki amaçlı değil, onlara moral ve destek vermek için dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Arif Ali Aydın Söke Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title