Haberler

Söke'de Taş Ocağı İstemeyen Burunköy Sakinleri Eylem Yaptı

Söke'de taş ocağı istemeyen Burunköy sakinleri eylem yaptıAYDIN'ın Söke İlçesi'nin Burunköy Mahallesi'nde taş ocağı tesisi yapılmasını istemeyen halk, çevrecilerin de destek verdiği eylemde tepkilerini dile getirdi.

Söke'de taş ocağı istemeyen Burunköy sakinleri eylem yaptı

AYDIN'ın Söke İlçesi'nin Burunköy Mahallesi'nde taş ocağı tesisi yapılmasını istemeyen halk, çevrecilerin de destek verdiği eylemde tepkilerini dile getirdi.

Burunköy'de yapılan ve faaliyete geçmek için gün sayan taş ocağı tesisini mahalle sakinleri protesto etti. Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar'ın öncülüğündeki eyleme; CHP ve MHP Söke İlçe Başkanları, TEMA, Söke Doğa Severler Derneği Kulübü (SÖDOSK), Söke Çevre Platformu (SÖKEÇEP) ve Aydın Çevre Platformu (AYDINÇEP) üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 150 kişi katıldı.

"GEREKİRSE YOLLARI KAPATIRIZ"

Açıklama yapan Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar, "Yüzyıllardan beri Burunköy halkının hayvanlarını otlattığı hazineye ait yaklaşık 870 dönümlük arazinde taş ocağı açılması için çalışmalar var. Mahallemizde bir çevre katliamına yol açacak olan bu çalışmanın yapılmaması için gerekli yerlere müracaatlarda bulunduk, ancak hiçbir sonuç alamadık. Buranın açılmaması için hem mahalleli vatandaşlar hem de çevre örgütleriyle birlikte burada protesto ediyoruz. Mahallemizde bu taş ocağı ve mıcır tesisini istemiyoruz. Eğer isteğimiz yerine gelmezse mahalleli olarak toplanarak bu yolları kapatırız. Konuyu Cumhurbaşkanımıza da aktardık, AK Parti Aydın milletvekillerine de ilettik. Onlar da bizim yanımızda olduğunu söyledi" dedi.

"GELECEĞİMİZ YOK EDİLECEK"

SÖKEÇEP Sekreteri Galip Kamiloğlu ise "Muhtarlığın çağrısı üzerine burada bulunmaktayız. Biz SÖKEÇEP olarak bu vermiş olduğunuz mücadeleyi desteklemeye ve yanınızda olmak için buraya geldik. Doğayı aldığımız emanet gibi düşünürüz. Bunu geleceğe teslim etmemiz gerekiyor. Bugün Burunköy'de yapılacak olan doğa tahribatı, gelecekteki kuşaklara yönelik bir hak gaspı olacaktır. Orada oturanlardan hiçbir bilgi alınmaksızın, onlara rağmen böyle bir durumda bulunuyorlarsa, bu çevreden yaşayan insanlar olarak buna karşı sorumlu hissediyoruz kendimizi. Bu olay sadece insanlara değil, bütün canlılara zarar verecektir. Geleceğe dair umutlarımız hayallerimizi, çocuklarımızın geleceğinin yok olması anlamına gelecektir" diye konuştu.

"BU İŞİN ŞAKASI YOK"

AYDINÇEP Başkanı Mehmet Varlık da, "Bir bakıyoruz jeotermal, bir bakıyoruz maden şirketleri ve taş ocakları. Bir bakıyoruz Aydın'ın taşında toprağında gözü olan şirketler, mahallemizin tepesinde taş ocağı açmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin birinci sınıf tarım coğrafyasını el birliğiyle uluslararası şirketler ve onların uzantıları mahvetmeye çalışıyor. Bundan dolayı bir milyon 50 bin insanı dağımızdan, ovamızdan, suyumuzdan, toprağımızdan, yerimizden ve yurdumuzdan koparmaya çalışıyorlar. Bu işin şakası yok. Bu işin sucusu bucusu yok. Biz toprağımıza suyumuza havamıza sahip çıkmazsak başka kimsede sahip çıkmayacak. Tüm Aydın olarak sizlerin yanındayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Söke Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title