Haberler

Söke'de Keşkek ve Deve Kültürü Şenliği

Söke'de Keşkek ve Deve Kültürü Şenliği düzenlendi.

Söke'de Keşkek ve Deve Kültürü Şenliği düzenlendi.

Burunköy Mahalle Muhtarlığı ile Söke Devecilik Kültür ve Deve Güreşlerini Sevenler Derneğinin katkılarıyla düzenlenen şenlikte katılımcılara keşkek ikram edilirken, daylak güreşi yapıldı.

Söke Devecilik ve Deve Güreşlerini Sevenler Derneği Başkanı Kenan Yavaş, şenlikte yaptığı konuşmada, deve güreşi kültürünün bölge için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bölgede deve güreşlerinin başlamasına kısa süre kala düzenledikleri etkinlikte daylakların güreştirildiğine işaret eden Yavaş, amaçlarının geleneği yaşatmak olduğunu belirtti.

Burunköy Mahalle Muhtarı Muharrem Kaçar ise, düğünlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan keşkeği tanıtmak istediklerini dile getirdi.

Şenlikte Söke Kaymakamı Ferhat Kurtbeyoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Baş ile Muhtar Kaçar, birlikte keşkek dövdü.

Etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi partilerin milletvekili adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan etkinlikte arenaya çıkan daylakların güreşmekten kaçınmaları dikkati çekti.

Kaynak: AA / Yerel

Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title