Haberler

Söke'de Kalcık Halkı Yıllar Sonra Suya Kavuştu

Bağarası Mahallesi Kalcık mevkiinde yaşayanlar yıllar sonra su sevinci yaşıyor. Bir dönem 300 haneli bir köyken, zamanla taşkınlar ve susuzluk nedeniyle bugün 27 hane kalan Kalcık mevkiinde yaşayan vatandaşlar suya kavuştu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun verdiği talamat ile harekete geçen ASKİ ekipleri yaptıkları çalışma ile 27 hanenin her birine içme suyunu taşıdı. Yıllarca testilerle, tankerlerle su taşıyan köylünün evinde su çeşmeden akıyor. Bağarası Mahallesi Kalcık İçme Suyu Hattı açılışı törenle yapıldı. Törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, CHP'li vekil adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

"27 hane değil, bir hane bile susuz kalsa ASKİ oradadır" diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ; "12-13 yıldır neredeydiler. Burada insanlar işkence çekerken neredeydiler. Büyükşehir geldi, sorun bitti. Kalcık halkı suya kavuştu" dedi.

Sosyal Belediyeciliğe önem verdiğimizi her defasında söylediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halk ekmekle ilgili müfettiş gönderilmesini sert bir dille eleştirdi; "Bu sözlerim Valiye" dedi. Nerede ihtiyaç sahibi varsa Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yanında olacağını belirten Çerçioğlu; "Bun çekemeyenler, kıskananlar var. İstediğiniz kadar müfettiş gönderin, biz devam edeceğiz. Çünkü bunlar açlığı, soğuğu, üşümeyi bilmezler; sıcacık yerlerde oturmayı bilirler. Fakir fukaranın ekmeğine de göz diktiler. Aydın Valisi Halk Ekmeğe müfettiş göndermeye başladı" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran milletvekili adayları Atay ve Talipoğlu ile birlikte açılış kurdelesini kesti. Kurdelenin duayla kesilmesinin ardından sembolik çeşmeden su akıtıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığı törende Bağarası'na önümüzdeki Cuma gününden itibaren altyapı çalışmalarının başlayacağını müjdesini verdi. Halk otobüsü isteyen vatandaşlara duyarsız kalmayan Çerçioğlu, "Pazartesi halk otobüsleri Söke'de Bağarası'ndan başlayacak" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Bağarası Aydın Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (1)

nusretmobilWeb@haberler.com:

Bu haber ile ilgili yapmak istediğiniz yorumunuz. herkes başkan olur ama topuklu efe gibi olamaz ALLAH yardimcin olsun büyük başkan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title