Haberler

Söke'de 3 Bin Dekar Alanda Çatak Projesi Uygulanacak

Söke'de" İyi Tarım Uygulaması" yapan pamuk üreticilerine yönelik 3 bin dekar alanda Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesinin uygulanacağı bildirildi."İyi Tarım Uygulaması" yapan üreticilerin ÇATAK projesine başvuruda...

Söke'de" İyi Tarım Uygulaması" yapan pamuk üreticilerine yönelik 3 bin dekar alanda Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) projesinin uygulanacağı bildirildi.

Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Körlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Söke merkez, Güllübahçe, Sarıkemer, Atburgazı, Savuca beldeleri ile Yeniköy, Akçakaya, Burunköy, Özbaşı, Doğanbey, Tuzburgazı, Akçakonak, Yuvaca, Gölbent, Serçin, Nalbantlar köylerindeki pamuk arazilerinde

"İyi Tarım Uygulaması" yapan üreticilerin ÇATAK projesine başvuruda bulunabileceğini söyledi.

ÇATAK projesine başvuruların 29 Ağustos Çarşamba günü mesai saati bitiminde sona ereceğini anlatan Körlü, şöyle konuştu:

"Bu proje sadece pamuk arazileri için geçerlidir. 2012 yılında ÇATAK projesi kapsamında Söke üçüncü kategoride bulunuyor. 3 bin dekar arazi projeye dahil edildi. Projeden yararlanabilmek için üçüncü kategoride en az iki yıldır iyi tarım uygulamaları yapan, üç yıl daha iyi tarım uygulamaları yapmayı taahhüt eden ve iyi tarımın yanında kontrollü ilaç ve gübre kullanımı yapacak olan üreticiler faydalanabilecek. Bir kişi en fazla 100 dekar pamuk arazisi için ÇATAK projesinden faydalanmak için başvurabilecektir. Anne, baba, eş, çocuk olarak aile işletmeciliği yapan kişilerden de sadece bir kişi bu projeden yararlanabilecek.

ÇATAK projesine dahil olan pamuk üreticilerine dekarda 135 lira destek verilecek. Bu destek 3 yıl boyunca devam edecek."

Projenin amacı ile ilgili bilgi veren Körlü; "Bilindiği gibi pamukta yoğun gübreleme ve ilaçlama var. Proje ile bunun önüne geçilip biyolojik dengenin korunması amaçlanıyor. Toprak ve su kirliliğinin önüne geçilmesi, daha bilinçli ve ekonomik üretim yapılması hedefleniyor. Bakanlık Aydın iline 10 bin dekarlık kontenjan verdi. Söke ilçesi bunun 3 binini aldı" şeklinde konuştu.

Muhabir: Muzaffer Yavaşoğlu / Suat Deniz

Yayıncı: Bahri Okumuş - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Atburgazı Sarıkemer Çatak Söke Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title