Haberler

Söke Belediyesi'nden Ölçü ve Tartı Aletleri Denetlemesi

Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu ile Söke Belediyesi Zabıtası işbirliği ile Söke’de kurulan pazaryerlerinde, ölçü ve tartı aletleri denetlemeleri yapılıyor.

Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğu ile Söke Belediyesi Zabıtası işbirliği ile Söke'de kurulan pazaryerlerinde, ölçü ve tartı aletleri denetlemeleri yapılıyor.

Yapılan denetlemelerde ölçü ve tartı aletlerinin standartlara uygun olarak çalışıp, çalışmadığının yanında; beyanlarını verip, vermedikleri de kontrol ediliyor.

Söke Belediyesi Ölçüler ve Ayar Memuru Seyhun Sarıkaya'dan edinilen bilgiye göre; Yenikent Mahallesi semt pazarında yapılan kontrollerde herhangi bir aksaklığın olmadığı, ölçü ve tartı aletlerinin standartlara uygun çalıştığının tespit edildiği belirtildi. Esnaflara şubat ayı sonuna kadar belediyeye başvurarak kullandıkları ölçü ve tartı aletlerinin beyanlarını vermeleri gerektiğinin de hatırlatıldığı kontrollerin, periyodik olarak tüm pazarlarda devam edeceği ifade edildi.

Yapılan açıklamaya göre; vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için bu türlü uygulamaların devam edileceği belirtildi. Kontrollerin sadece pazaryerlerinde değil, çarşı içerisindeki esnafları da kapsayacağı dile getirildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Söke Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title