Haberler

Söke Belediye Meclisi Tarihi Kararını Aldı

Güncelleme:

Söke'de Konak, Cumhuriyet, Çeltikçi ve Yenicami Mahallelerinde yapılacak kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için Söke Belediyesi kararını aldı.

Söke'de Konak, Cumhuriyet, Çeltikçi ve Yenicami Mahallelerinde yapılması düşünülen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için Söke Belediye Meclisi kararını aldı.

İlk oturumda imar komisyonuna havale edilen kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu uygulanacak alanlarda inşaat yasağı uygulanması konusu, meclisi ikinci oturumunda görüşüldü. Meclis üyelerinin tamamının bulunduğu Söke Belediye Meclisi'nin ikinci oturum toplantısında uygulamanın planlandığı alanlarda 1 yıl süreyle yapılaşmanın durdurulmasına; Söke Belediyesi tarafından kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu için gerekli çalışmanın başlatılmasına oy birliği ile karar verildi. Meclis Kararı tarihi öncesi; imar durumu alınan parseller, noter tasdikli kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılan parseller ve imar uygulamasına esas imar durumu alınan parseller yapılaşma yasağında kapsam dışı kalacak.

İlk toplantıda meclise getirilen mahallelerdeki uygulama yapılacak alanlarda değişiklikler yapıldı. İmar komisyonunun aldığı karar gereği; Yenicami mahallesindeki uygulama alanı ilçe merkezini de içine alacak şekilde arttırılırken; Konak Mahallesi'nde afet ve heyelan bölgelerinin özel durumu nedeniyle alan daraldı. Konak mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğü'nde önerilen 267 bin 178 metrekare alanda yapılacak çalışma alanı, imar komisyonunca 198 bin 421 metrekareye düşürüldü. Yenicami Mahallesi'nde daha önce planlanan 248 bin 914 metrekare alan imar komisyonunca 277 bin 741 metrekareye çıkarıldı. Çeltikçi ve Cumhuriyet Mahallesi için daha önce planlanan 554 Bin 178 metrekarelik alan değişikliğe uğramadan imar komisyonunca meclis sunuldu. Konak mahallesinde 838, Yenicami mahallesinde 859, Çeltikçi ve Cumhuriyet mahallesinde bin 881 parselde kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu çalışması yapılacak.

"OY BİRLİĞİ İLE KARAR MUTLU ETTİ"

Gerek birinci oturumda, gerekse ikinci oturumda yapılan görüşmelerde tüm partilerin meclis üyelerinin heyecanla ele aldığı kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu konusunda hem imar komisyonundan, hem de meclisten kararların oy birliği ile çıkması mutlu etti. Meclis üyelerinin 'gelecek için taşın altına elimizi koymamız gerekir' ifadelerini kullandığı proje için Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; "Sonunu getireceğimize inandığım bu proje için tarihi bir karar verdik. Yaptıkları çalışmadan dolayı imar komisyonumuz başta olmak üzere, destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarımı kutluyorum. Söke'nin geleceği için, kentin nefes alması için bu sorumluluğu almamız gerekiyordu ve aldık. Konuyla ilgili endişelerin süreç ilerledikçe ve daha iyi anlaşıldıkça giderileceğine inanıyorum" dedi.

"KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK"

Başkan Toyran, proje ile kimsenin mağdur olmayacağını, buna izin verilmeyeceğini belirterek; "Proje aksine uygulandığı yerlere sosyal donatı ve yaşam alanları kazandıracak. Değer kazanacak. Kent yenileneceği gibi, yeni yapılaşma alanlarıyla değerlenecek" dedi. Çalışmanın hareket kazanmasıyla meclis üyeleri ve halkın her aşamadan haberdar edileceğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; kentsel tasarım projeleri ve uygulama imar planı revizyonu ile ilgili alınan kararın Söke'ye hayırlı olmasını diledi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Toyran Söke Belediyesi Çeltikçi Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title