Haberler

Söke Belediye Meclisinin 2014 Yılı İlk Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Söke Belediye Meclisi, 2014 yılının ilk Belediye Meclis toplantısını yaptı.

Söke Belediye Meclisi 2014 yılının ilk Belediye Meclis toplantısı yapıldı.

Toplantıya CHP'li Meclis Üyeleri Refik Karataş ve Bülent Önal, Ak Partili Şule Tuntaş ve Bağımsız Meclis Üyesi Ali öner mazeretli olarak katılmadı. Meclis gündeminde ağırlıklı olarak yer alan konular yerel seçimlere kadar görev yapacak olan Belediye Meclisi ihtisas komisyonlarının belirlenmesi maddeleri oldu.

Söke Belediye Meclisi'nde yapılan oylama sonunda Denetim Komisyonu üyeleri Filiz Ceylan, Bülent Önal, Şeref Palabıyık, Mehmet Çınar, Ekrem Akpınar'dan oluştu. Diğer ihtisas komisyonlarında ise yer alan isimler şöyle; İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Afet Er, Murat Kaloğlu, Engin Yıldız, Şeref Palabıyık, Oğuz Eryıldız. Sağlık Komisyonu: Bülent Önal, İbrahim Muslu, Hüseyin Akkaya, Nimet İncedal, Ali Çalışkan. Kültür, Sanat ve Eğitim Komisyonu: M. Levent Tuna, Hüseyin Akkaya, Nimet İncedal, Afet Er, Namık Bayrakçı. Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu: Refik Karataş, Engin Yıldız, Mehmet Çınar, Bülent Önal, Metin Mutafoğlu. Çevre Komisyonu: Hüseyin Akkaya, Nimet İncedal, Şeref Palabıyık, Enver Helvacı, Orhan Zararsız. Kadın Komisyonu: Afet Er, Filiz Ceylan, Nimet İncedal, Mehmet Çınar, Orhan Zararsız. Dış İlişkiler Komisyonu: Refik Karataş, M. Ünsal Bakar, Mehmet Çınar, Murat Kaloğlu, Metin Mutafoğlu. Gençlik ve Spor Komisyonu: M. Ünsal Bakar, İbrahim Muslu, Enver Helvacı, Mehmet Çınar, Mehmet Kabasakal. Plan ve Bütçe Komisyonu: M. Levent Tuna, Bülent Önal, Filiz Ceylan, Engin Yıldız, Ekrem Akpınar.

Meclis gündeminde yer alan maddede 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren uygulaması yapılacak "Plan onay numarası" verilmesi işlemine uygun verilen üretilebilmesi için yürürlükte bulunan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli mevcut imar planlarına halihazır haritaların, jeolojik ve jeoteknik etüt raporu verilerinin işlenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yine gündeme gelen jeolojik ve jeoteknik etüt raporlarında uygun olmayan alan, jeoteknik etüt gerektiren alan ve jeoteknik etüt gerektiren alan kalan sahalar ile etüt gerektiren alan sahalar ile ilgili genelge hükümlerine uygun olarak gerekli çalışmaların Belediye tarafından yapılması yine belediye meclisince oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclisinde gündemde yer alan imar tadilatları maddeleri imar komisyonun sunduğu haliyle oy birliği ile geçerken sadece Yenikent Mahallesi 1312 ada 32 parsel ile ilgili tadilat maddesi MHP'li üyelerin 5 üyenin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 7 Şubat tarihinde yapılmasına karar verildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Çınar Filiz Ceylan Karataş Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title