Haberler

Sokakta Oynatılan Ayıları Toplayıp Rehabilite Ediyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Barınaktan genel görüntü-Barınaktaki ayı ve diğer hayvanlar-Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürü Özcan Yaman ile röportaj-Ayı detayları-Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü görevlisi açıklama-Barınaktan detaylar SELAHATTİN KAÇURU - Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bir bölümü sokaklarda oynatılırken toplanan ayılar, bakım ve rehabilitasyon programları uygulanarak doğal yaşamlarına döndürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Barınaktan genel görüntü-Barınaktaki ayı ve diğer hayvanlar-Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürü Özcan Yaman ile röportaj-Ayı detayları-Yaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü görevlisi açıklama-Barınaktan detaylar SELAHATTİN KAÇURU - Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, bir bölümü sokaklarda oynatılırken toplanan ayılar, bakım ve rehabilitasyon programları uygulanarak doğal yaşamlarına döndürülüyor.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de gerek insanlar ya da diğer hayvanlar tarafından yaralanmış gerekse korunmaya muhtaç halde bulunmuş yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonu, Karacabey'deki merkezde yapılıyor.Tedavi ve bakım süreçleri tamamlanan ayı, maymun, geyik gibi hayvanlardan bazıları doğal yaşam ortamlarına bırakılıyor. Kimileri ise hayvanat bahçelerine teslim ediliyor.Koruma altına alınan hayvanlar arasında, bir bölümü sokaklarda oynatılırken toplanan 73 ayı da bulunuyor.- Bazıları hayvanat bahçelerine gönderiliyorYaban Hayatı Daire Başkanlığı Hayvanları Koruma Şube Müdürü Özcan Yaman, bu merkezin yaban hayatının korunması ve sürekliliğinin sağlanması bakımından çok önemli işlevleri bulunduğunu söyledi.Bu merkezin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu vurgulayan Yaman, "Bu merkezimize, vatandaşlarımız ve ekiplerimiz tarafından yaralı, bakıma muhtaç durumda bulunduktan sonra getirilen hayvanların bir bölümü, rehabilitasyon süreçlerinin ardından doğaya bırakılıyor. Doğaya salınması mümkün olmayanlar ise Türkiye'de bulunan 28 hayvanat bahçesinin yöneticileriyle irtibata geçilerek ihtiyaçları doğrultusunda buralara sevkleri sağlanıyor" dedi.- "Kış uykusu bu hayvanlarda yok olmuş" Yaman, ülke genelinde sokaklarda oynatılırken görülen ayıların da merkezde toplandığını anlattı.Geride kalan ve saklanan az sayıdaki ayıyı oynatanların ise vatandaşların tepkileri doğrultusunda bu işten vazgeçmesinin sağlanmaya çalışıldığını dile getiren Yaman, şöyle konuştu: "Bu ayılar sokaklardan alınarak bu merkeze getirildiğinde çok bakımsız, zayıf, ortalama 100 kilogram ağırlığındaydı. Buradaki tedavi ve bakımla 300-400 kilograma ulaşabiliyorlar. Merkezde rehabilite edilen 73 ayı var. Bunlar, sokaklarda alınan veya yaralı bulunan hayvanlardır. Evcilleştirildiği, her şeyin hazırını yiyip içmeye alıştırıldığı için vahşi doğaya ayak uyduramıyorlar. Doğaya salındığında yaşama şansları olmuyor. Aynı zamanda, ayılarda görülen kış uykusu bu hayvanlarda yok olmuş. Bazı yaşlı ayılar bu özelliği tekrar kazanıyor. Genç ayılara ise kazandırılamıyor."Yaman, maymun, geyik ve kuşların da bulunduğu merkezdeki tedavi süreçlerinin, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden uzmanların desteğiyle yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Özcan Yaman Karacabey Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title