Haberler

Sokakta Kimse Kalmasın!

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarındaki anormal düşüşle birlikte, sokakta yaşayan kimsesizler için alarma geçti.


İzmir Büyükşehir'de "soğuk alarmı"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Huzurevi Müdürlüğü'ne bağlı bir birim olarak görev yapan Örnekköy'deki Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ndeki barınma kapasitesi artırılırken, sokakta yaşayan evsizler için 4 ayrı mobil ekip oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Örnekköy Zübeyde Hanım Mahallesi'ndeki 7449 Sok. No:16'da bulunan Güçsüzler Evi'nin hizmete hazır olduğunu, sokakta kalanlar için mesai saatlerinde 361 71 51 , mesai saatleri dışında ise 361 00 82 numaralı telefona gerekli başvuruların yapılabileceğini bildirdi. Başvuru için e posta adresi ise mtufangucsuzlerevi@izmir.bel.tr

Tuzlama için 10 ekip

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alt Yapı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent merkezindeki yüksek bölgelerde tuzlama çalışması yapmak üzere 10 ayrı gece ekibi oluşturdu. 90 personelin görev yapacağı ekiplerin yollardaki buzlanma riskine karşı teyakkuzda olacağı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimleri olarak bilinen Bergama-Kınık ile Ödemiş-Beydağ bölgelerindeki kar yoğunluğuna karşı 2'şer ekip oluşturdu.

Sahipsiz hayvanlar aç kalmayacak

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, havaların soğuması ile birlikte sokakta yaşayan sahipsiz hayvanları da unutmadı. 1000 ton yüksek enerjili kuru mama alımı yapan Büyükşehir ekipleri, bu mamaları tek kullanımlık kaplar ile dağıtacak. İlaçlama ekipleri vasıtasıyla ilk etapta 21 ilçede mama dağıtımı yapılarak yaklaşık 1500 sokak hayvanına ulaşılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Örnekköy Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

sema ozgen:

kutfen hayvanlara kulebeler yaptirin sokakalrda donarak oluyorlar her mahalleye kulubeler yapilsin kedilere kopeklere maliyeti neykitahata parcalarindan marangozlar yaptirilsa onlar can tasiyor belediyelerin gucu buna yetmiyorsa turkiyenin ayibi bu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title