Haberler

Sokağa Atılan Aileye Yardım Eli Uzandı

Güncelleme:

Konya'da 4 aydır biriken 800 lira ev kirasını ödeyemediği için sokağa atılan 6 kişilik aile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi.

Konya'da 4 aydır biriken 800 lira ev kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından eşyaları sokağa atılan ve dün gece sokakta kalan 6 kişilik aile, Valilik ve Kaymakamlık aracılığıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurda yerleştirildi.

Zihinsel engelli olan anne ve bir çocuğunun tedavilerinin kurum yetkilileri tarafından yapılacağı öğrenilirken, ailenin sürekli oturabileceği bir ev alınması için yardım kampanyası başlatıldı.

Merkez Meram ilçesi Turgut Reis Mahallesi Gerdan Sokak içerisindeki tek katlı müstakil evde oturan ve iddiaya göre bir fabrikada 900 lira ücretle işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 42 yaşındaki Ali Gürbüz, oturdukları evin aylık 200 lira olan kirasını 4 ay boyunca ödeyemedi. Bunun üzerine ev sahibi Necmettin Z. avukatı aracılığıyla Ali Gürbüz'e kirayı ödemesini aksi takdirde yasal işlem başlatacağını söyledi.

Gürbüz, 800 lira tutarındaki kira borcunu verilen süre içerisinde ödeyememesi üzerine Necmettin Z. mahkeme kararıyla evde kimse yokken Gürbüz'ün eşyalarını sokağa attı. Ali Gürbüz eşyaların sokağa bırakıldığını avukattan öğrenmesi üzerine çalıştığı yerden izin alarak eve geldi. Gürbüz, yaşları 2 ila 10 arasında değişen 4 çocuğunu ve eşi Hatice Gürbüz'ü eşyalarla birlikte sokakta buldu.

YURDA YERLEŞTİRİLDİLER

Olayın basında yer almasının ardından Konya Valiliği aracılığıyla Meram İlçe Kaymakamlığı harekete geçti. Anne ve çocuklar bu sabah Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri aracılığıyla geçici olarak çocuk esirgeme yurduna yerleştirildi. Zihinsel engelli olan anne ve çocuğunun tedavilerinin kurum yetkilileri tarafından yapılacağı öğrenilirken, ailenin sürekli oturabileceği bir ev alınması için yardım kampanyası başlatıldı.

BANKADA YARDIM HESABI AÇILDI

Turgut Reis Mahallesi Muhtarı Harun Akbaş, sokakta kalan aileye bir ev alma çabasında olduklarını belirterek, "Resmi olarak Ziraat Bankası'na 57036689-5002 numaralı hesap açıldı. Çünkü anne ve bir çocuk zihinsel engelli olduğu için ev bulmakta zorlanıyorlar. Banka hesap numarasında biriken paralar ile bu aileye bir ev almanın çaresine bakacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hatice Gürbüz Ali Gürbüz Meram Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title