Haberler

Sokak Oyunları Coşkusu Bursa'yı Sardı

-Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi tarafından düzenlenen '9. Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği' renkli görüntülere sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Müzesi tarafından "Oyun, uçurtma ile uçan kuşa özenmek, tahta at ile orduları yönetmektir. Oyun, yaşamayı öğrenmektir…" fikrinden hareketle bu yıl 9. kez hayata geçirilen 'Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği', çocukları birbirinden güzel sürprizlerle karşıladı. Bu yıl ilk kez Bursa'nın kardeş şehirlerinden öğrencilerin de katıldığı şenliğe konuk olan Seksenler dizisinin sevilen oyuncuları Begüm Öner ve Hakan Bulut, çocuklarla ip atladı ve küçük hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.

Hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp yeniden gündeme getirerek yaşatılmasını sağlamayı ve çocuklar arasındaki sosyal iletişime katkıda bulunmayı amaçlayan şenlik, Tophane Saltanat Kapı'dan Pınarbaşı Parkı'na uzanan bir kortejle başladı.

Coşkulu görüntülerin yaşandığı kortejin ardından Pınarbaşı Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikler, keyifli bir güne adını yazdırdı. Şenliğin sunuculuğunu, çocukların yakından tanıdığı 'Seksenler' dizisi oyuncularından Begüm Öner ve Hakan Bulut yaptı. Programa renk katan ünlü oyuncular, değişen yaşam şartlarında çocuk oyunlarının ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, kendilerinin de sokakta oynamanın tadını bilen şanslı çocuklardan olduklarını belirtti.

Bursa'dan Hamzabey Ortaokulu, Rahmiye Malcıoğlu İlkokulu, Özel 3 Mart Azizoğlu İlkokulu, Vahide Aktuğ Ortaokulu, Davutkadı Eşref Evcil İlkokulu, Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu öğrencilerinin yer aldığı şenliğe Büyükşehir Belediyesi Protokol Şube Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl ilk kez Bursa'nın kardeş şehirleri Bayburt, Denizli, Amasya, Van, Mardin ve Bilecik'ten de misafir öğrenciler katıldı. Van Çatak'tan gelen öğrenciler, Bursa'da çok güzel ağırlandıklarını; kentin tarihi ve turistik mekanlarını da görme şansı yakaladıklarını söyleyerek, Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Şenlikte diğer kentlerden yaşıtlarıyla tanıştıklarını da belirten çocuklar, eğlenceli programın tadını doyasıya çıkardı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, '9. Bursa Ulusal Sokak Oyunları Şenliği'nin gelişen teknoloji ve değişen yaşam şartlarına rağmen sokak oyunları kültürünün yaşatılması adına önemli ve anlamlı bir organizasyon olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, şenliğin bu yıl 9. kez düzenlendiğini ve Bursa'nın kardeş şehirlerinden öğrencilerin katılmasıyla daha coşkulu bir program olduğunu söyledi. Erdönmez, farklı şehirlerden gelen çocuklarla Bursalı çocukların oyun arkadaşlıklarıyla kentlerarası kültür alışverişinin ve kaynaşmanın sağlandığına dikkati çekti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas, Büyükşehir Belediyesi'nin kültürel miras çalışmalarının önemine dikkati çekerek, kentin kültürel yaşamında önemli yeri olan sokak oyunlarının yapıldığı Pınarbaşı Parkı'nın geçmiş dönemlerde 'bayram yeri' olarak da şenliklere ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Elbas, Büyükşehir Belediyesi'nin sokak oyunlarını derleyerek kent belgeliğine kazandırdığı kitabın da okullarda çocuklara dağıtıldığını hatırlattı.

Neşeli anların yaşandığı programda çocuklar, sokak oyunları istasyonlarında yakan top, yumurta taşıma ve horoz dövüşü gibi oyunlarla eğlendi. Hulahop çeviren çocuklar, şenlikte çok eğlendiklerini belirterek, sokak oyunları kültürünü özel bir şenlikle yaşatan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Günboyu oyun oynamanın tadını doyasıya çıkaran çocuklar, hareketli müziklerle de dans ettikleri şenlikte geleneksel tatlardan pamuk helva ve macun yemeyi de ihmal etmedi. Programda ayrıca Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından çocuklara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Bulut Begüm Öner Tophane Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title