Haberler

Sokak Köpeklerini Av Tüfeğiyle Yaraladılar

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 2 sokak köpeği, kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeğiyle vuruldu.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 2 sokak köpeği, kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Yaralı köpeklerden biri kaçarken, diğeri tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı Alata Mahallesi'nde üniversite öğrencilerinin baktığı 2 sokak köpeğine dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından av tüfeği ile ateş edildi. Görgü tanıklarından üniversite öğrencisi Tolgahan Yağmur, olayın vicdansızlık olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bizim evin yanında barakada yaşayan 2 sokak köpeği vardı. Kış gününde soğuk havada yiyecek bulamadığı için komşular olarak ve biz üniversite öğrencileri arkadaşlarla onlara bakıyoruz. Akşam saatlerinde kim olduğunu bilmediğimiz bir kişi iki sokak köpeğine tüfekle ateş etti. Bizim ikazlarımıza karşı ateş etmeye devam etti. Bu köpeklerin kime ne zararı vardı? Yardım edeceklerine acımadan vurdu. Köpeklerin bir tanesi yaralı olarak kaçtı. Nereye gittiğini bilmiyoruz. Bir tanesi de bizim evin oraya geldi ve saçma izleri vücudunda bulunuyordu. Hemen polise ve ilgililere haber verdik."

Öğrencilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül ise, "Bu kış gününde yapılan bu vicdansızlık kabul edilemez. 1 yaşında olan ve kulağı küpeli köpeklerin vurulması insanlığa sığmaz. Polis çağırdık ve tutanak tutturduk. Bu kişinin bulunarak cezasını çekmesi gerekir. İnsanlar biraz duyarlı ve hayvan sever olması gerekir" diye konuştu.

3 yerinde saçma izleri bulunan yaralı köpek Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'na götürülerek tedavi altına alındı. Polis, görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre köpeklere ateş eden zanlıyı arıyor. - Erdemlimersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title