Haberler

Sokak Köpeklerine Sıcak Yuva

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği tarafından, Bitlis'te bulunan köpek barınağına 54 plastik barınak bağışlandı.

Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) tarafından Bitlis'te bulunan köpek barınağına 54 plastik barınak bağışlandı.

Hayvan Hakları Federasyonu Bitlis Temsilcisi Damla Şahin'in girişimleri sonucu Bitlis'e PAGDER tarafından atık plastiklerin geri dönüşümlerinden elde edilen 54 köpek kulübesi bağışlandı. Tiyatro oyuncusu ve Proje Yöneticisi Tuna Arman da Bitlis'teki köpek barınağını ziyaret ederek bilgi aldı. Sıcak bir yuvanın her canlının hakkı olduğunu bu sloganla yola çıktıklarını belirten Arman, "Şehirleri ziyaret edip ihtiyacı olan barınaklara bu tür destekleri veriyoruz. Plastikçiler Derneği çöp olmayan ambalaj atıklarından kulübeler elde ediyor. İste bu kulübelerden 54 tanesini Bitlis'e getirdik" dedi.

'SOKAK HAYVANLARI SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi koordinatörü PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, şimdiye kadar 685 plastik barınak bağışladıklarını belirterek, çevre kirliliği ve sokak hayvanları sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Semerci, "Geri dönüştürülebilir tüm değerli atıklar aslında birer ekonomik değerdir. Bunları iyi kullanarak kaynakları kısıtlı ülke ekonomimize de değer katmış oluyoruz. Bizler pilot il olarak İstanbul'dan başladık. 685 kulübe bağışı ile bu projeye start verdik. Bugün Bitlis'e de 54 adet kulübe bağışında bulunduk. Burada zaten çok güzel bir barınak var. Açıkta kalacak hayvanlarımız da sert kış günlerinde bu barınaklar sayesinde rahat edecekler" dedi.

Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, tüm canlılara yaşam alanı sağlamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi. Girişimleri sonucu 54 barınağı Bitlis'e getirten Hayvan Hakları Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Damla Şahin ise 2008 yılından bu yana çalışma yaptıklarını söyledi. Çalışmalarının karşılığını aldıklarını ifade eden Şahin, "Bu çalışmalar sayesinde doğuda bir farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Doğu Anadolu Bölgesi özellikle kış aylarının çok yoğun ve soğuk geçtiği geçtiği bir bölge. Bu kulübeler bizim için bir hayat olacak. Bu nedenle PAGDER'e bu duyarlılıklarından ötürü çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title